Να στηριχτεί η κτηνοτροφία στην πράξη... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Να στηριχτεί η κτηνοτροφία στην πράξη...

Να στηριχτούν από την Πολιτεία η κτηνοτροφία και ο κτηνοτρόφος, για να μην εγκαταλειφθεί το επάγγελμα, ζητεί ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Μεσσηνίας Κώστας Γυφτάκης. Σημειώνει με απογοήτευση στην "Ελευθερία" ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ και «ο κτηνοτρόφος δεν αντέχει πλέον». Ζητεί να βελτιωθούν οι τιμές που είναι χαμηλότερα κι από εκείνες πριν από 20 χρόνια, να κλείσει η ψαλίδα των τιμών παραγωγού και καταναλωτή και να γίνεται έλεγχος στις εισαγωγές, αντί της σημερινής ασυδοσίας.
«Είναι τόσο μελανά τα πράγματα όσο ποτέ. Οι σημερινές τιμές οδηγούν τον κτηνοτρόφο σε εγκατάλειψη του επαγγέλματος», μας λέει ο κ. Γυφτάκης. Παρατηρεί ότι «ο κτηνοτρόφος ούτε τα προς το ζην δε βγάζει, όταν αυτή τη στιγμή η τιμή στο κατσίκι βρίσκεται στα 4 ή στα 3,80 ευρώ. Από την Κορινθία ο πρόεδρος, ο Στέφας, μου έλεγε ότι στον αδελφό του που έχει κατσίκια δεν του τα παίρνουν ούτε με 3,80. Εγώ έσφαξα αρνιά πριν από λίγες ημέρες με 4,5 ευρώ και υποτίθεται ότι ήταν η γιορτή της Υπαπαντής, υπήρχε μια κατανάλωση και ήταν η τιμή κάπως ανεβασμένη...

Τα 4,5 ευρώ δεν υπήρχαν ούτε πριν από 20 χρόνια».
Για την ψαλίδα των τιμών παραγωγού και καταναλωτή επισημαίνει τα εξής: «Το λέμε συνέχεια, και το είπαμε πρόσφατα και στην υφυπουργό την κ. Αποστολάκη. Δεν είναι ότι το τρώει 1 και 2 ευρώ φτηνότερα ο καταναλωτής, εφόσον πουλάμε εμείς 2 ευρώ φτηνότερα. Πέρσι οι τιμές κυμαίνονταν στα 5,5 ευρώ και τώρα μιλάμε για 3,80 και 4 ευρώ - ενώ δεν είδα στο κρεοπωλείο να πουλιέται 6-7 ευρώ. Αν το είδατε εσείς και δεν το είδα εγώ που είμαι αποκλεισμένος στα βουνά... Αλλά δόξα τω Θεώ ενημερώνομαι. Είμαστε για κλάματα. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα, η διαφορά της τιμής. Γιατί αν ήθελαν να στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή οι τιμές θα ήταν φυσιολογικές. Και με την κρίση θα έπρεπε να είναι στα 6 ευρώ. Για να μπορεί και ο παραγωγός κάτι να πάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages