Πληγή η Κινέζικη μαφία...και στη Πελοπόννησο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πληγή η Κινέζικη μαφία...και στη Πελοπόννησο!

21/2/2011
ΠΛΗΓΗ αποτελεί η Κινέζικη.....μαφία και μάλιστα εισαγόμενη καθώς από την πλευρά της Αστυνομίας, με βάση της την Αθήνα, η «κίτρινη» μαφία δραστηριοποιείται, δουλεύει, εισπράττει και κινείται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, πάντα, όμως, σε σχέση με τα κινεζικά καταστήματα που υπάρχουν ανά τη χώρα. Προς το παρόν, θύματά της είναι οι ίδιοι οι Κινέζοι έμποροι και επιχειρηματίες που καταγράφουν αξιόλογη πορεία στην Ελλάδα.
Οι Κινέζοι κακοποιοί, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους, εντοπίζουν και απάγουν κατά κύριο λόγο συμπατριώτες τους, αν και πλέον φαίνεται ότι αρχίζουν και συμμετέχουν σε «μεικτές» συμμορίες, όπως αποδεικνύει απαγωγή που έγινε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές Κινέζους και Μπαγκλαντεσιανούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», η κινεζική μαφία στην Αθήνα διαιρείται σε τρεις ομάδες, τα μέλη των οποίων δεν ξεπερνούν τους εξήντα κακοποιούς, ενώ δραστηριοποιούνται σε δύο τομείς:
Στις απαγωγές με λύτρα, τα οποία κατατίθενται σε τράπεζες στην Κίνα ή καταβάλλονται σε ελληνικές τράπεζες. Στην παροχή «προστασίας» στα κινεζικά μαγαζιά, εισπράττοντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από τους ιδιοκτήτες – εφόσον, βέβαια, εκείνοι υποκύψουν στις πιέσεις, διότι οι Κινέζοι επιχειρηματίες δεν υποκύπτουν εύκολα στις απαιτήσεις των κακοποιών.
Προς το παρόν, για τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας ο εντοπισμός των Κινέζων κακοποιών είναι εύκολος, πράγμα που ξεκινά από το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε Κινέζος εντοπίζεται άνετα από τους αστυνομικούς, εξαιτίας των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών του.
Τα μέλη της κάθε ομάδας κακοποιών περνούν ελάχιστο χρόνο στα στέκια τους. Ασχολούνται κυρίως με το να παρακολουθούν στενά τον τζίρο κάθε Κινέζου επιχειρηματία τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.
Στα χέρια τους η επαρχία
Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές Ασφαλείας και, κυρίως, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταδεικνύουν ότι η κινεζική μαφία στην Ελλάδα εισπράττει τεράστια χρηματικά ποσά από τις απαγωγές. Τα δε μέλη της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προέρχονται από την ίδια εταιρεία κακοποιών της Κίνας. Πάντως, οι τρεις μέχρι σήμερα απαγωγές που έγιναν με κέντρο τη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages