Τσίκνα μετά βροχής και λιώσιμο του γουρουνιού στη Χώρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τσίκνα μετά βροχής και λιώσιμο του γουρουνιού στη Χώρα

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ σήμερα και έχει προγραμματιστεί παρά τον καιρό να γιορταστεί σε πόλεις και χωριά με επίκεντρο τις μεγάλες πόλεις. Στη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ απο το μεσημέρι θα στηθεί επιτρέποντος του καιρού- αλλιώς θα γίνει σε κλειστό χώρο- το Τσίκνισμα των Πανωπολιτών απο το Σύλλογο για την ανάδειξη και προστασία της Ανω Πόλης και τον Δήμο, ενώ εκδηλώσεις έχουν ετοιμάσει και ορισμένα σχολεία όπως το 3ο Δημοτικό.
Στην εποχή που ζούμε καθημερινά οι ανάγκες μας γίνονται όλο και περισσότερες, ίσως όμως αυτό που έχουμε πραγματική ανάγκη είναι να κοιτάξουμε λίγο πίσω, στο χρόνο, όχι φυσικά για να επιστρέψουμε αλλά για να αντλήσουμε λίγη από τη σοφία των προγόνων μας με την οποία κατάφερναν να ξεπερνούν άπειρες δυσκολίες και να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι η σοφία του λαού μας όπως εκφράστηκε μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Γι’ αυτό και εμείς προσπαθούμε να καταγράψουμε και να αναδείξουμε ήθη και έθιμα του λαού μας τα οποία στο διάβα των αιώνων λειτούργησαν ως στοιχεία πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής. Έτσι με την ευκαιρία της Σαρακοστής, όπως κάθε χρόνο, ο όμιλος μας στις Κατασκηνώσεις του Δήμου Πύλου -Νέστορος στο Κεφαλόβρυσο Χώρας από τις 12:00 το πρωί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου αναβιώνει το ΄΄λιώσιμο του γουρουνιού΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages