Το μέλλον του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών στο Δ.Σ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Το μέλλον του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών στο Δ.Σ.

Σημαντικές αποφάσεις πήρε σε πρόσφατη συνεδρίαση που διεξήχθητο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Μεσσηνίας στα Φιλιατρά, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα! Η πρώτη ομόφωνη απόφαση αφορά στην παραχώρηση, με χρησιδάνειο, κτηριακού συγκροτήματος του ΚΑΦΚΑ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Φιλιατρών. Το παλιό κτήριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Κ.Υ. αποφασίστηκε να προταθεί για ανακατασκευή και δημιουργία προνοιακής μονάδας για φροντίδα ηλικιωμένων, με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ.
Παράλληλα , αποφασίστηκε να γίνει η ανακατασκευή του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, που λειτουργούσε μέχρι το έτος 1999 το Άσυλο Ανιάτων, για δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ. Τέλος, αποφασίστηκε η παραχώρηση, με χρησιδάνειο, κτηριακών χώρων του Κέντρου στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για τη στέγαση του σταθμού ΕΚΑΒ, στη Δυτική Μεσσηνία, που έχει ήδη δρομολογηθεί. Με την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Κ.Υ., οι κτηριακές υποδομές για το προσωπικό και τους πολίτες που θα το επισκέπτονται θα είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με σήμερα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες για ιατρική υποστήριξη του τομέα φυσικής αποκατάστασης του ΚΑΦΚΑ.
Τέλος, με την ολοκλήρωση των δύο νέων προνοιακών δομών, για υπηρεσίες υψηλής κοινωνικής αξίας, θα έχει διαμορφωθεί στα δυτικά όρια της πόλης των Φιλιατρών και σε ενιαία έκταση 30 στρεμμάτων, ένα «πάρκο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης», όπως το είχε προαναγγείλει παραμονή Χριστουγέννων, κατά τη διανομή δώρων στο ΚΑΦΚΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών λειτουργεί ήδη, αν και προσωρινά, το Δημοτικό Ειδικό Εργαστήριο για Άτομα με Αναπηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages