Λαμπρός και Παντριφυλιακός ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Λαμπρός και Παντριφυλιακός ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Με ευλάβεια, κατάνυξη, λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τα Φιλιατρά γιόρτασαν τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τον πολιούχο τους θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο. Οι θρησκευτικές τελετές ξεκίνησαν χθες στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η εικόνα του Αγίου, με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος.
Ανηέμρα απο άμβωνος ο Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος με 4 Αρχιερείς λάμπρυνα την εορτή όπου μάλιστα ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλας αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας κάνοντας λόγο για πνευματική αναγέννηση, ενώ στη λιτανεία την εικόνα συνόδευσαν οι Φιλαρμονικές του Συλλόγου Φιλοπροόδων, της Κυπαρισσίας και της Μεσσήνης, Άγημα απόδοσης τιμών της Αεροπορίας, πρόσκοποι και μαθητές σχολείων, προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση παρουσία των Μητροπολιτών Ξάνθης, Μεσογαίας- Λαυρεωτικής, . Δηλώσεις για την πανΤριφυλιακή εορτή και την ιερή ακολουθία έκαναν οι πολιτικοί φορείς του τόπου και της Πελοποννήσου, εκφράζοντας την ενότητα του λαού και των πολιτών σε στιγμές θρησκευτικής ομόνοιας, ενώ αρκετοί εξ αυτών εκτός απο την δεξίωση που παρατέθηκε στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών έκαναν και μια βόλτα στο πανηγύρι.

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος προέβλεψε ότι τους τελευταίους μήνες του 2011 θα υπάρξει σταθεροποίηση στους οικονομικούς δείκτες και ότι δεν θα ληφθούν μέτρα που θα πλήξουν τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος επανέλαβε την προοπτική που ανοίγει για περιφερειακή ανάπτυξη η δράση του Περιφερειακού Συμβουλίου με εμμονή στις αρχές της διαφάνειας και εκπλήρωσης των στόχων που τέθηκαν, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου ο επικεφαλής της αντιπολιτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Δημ. Δράκος μαζί με τον κ. Σωτ. Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής κος Οδυσσέας Βουδούρης, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Λαμπρινοπούλου, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ο οποίος ήταν και οικοδεσπότης της δεξίωσης μιλώντας για την συλλογικότητα της εορτής και την ιεράρχηση στόχων για την περιοχή των Φιλιατρών με έμφαση στο Φιλιατρινό φράγμα και το Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στους Χριστιάνους, οι Αντιδήμαρχοι Τριφυλίας κ. Σαμπαζιώτης, Ανδρινόπουλος, Μερκούρης, Παν. Τσίγγανος, οι Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης και Οιχαλίας, η πολιτευτές της ΝΔ, αλλά και η ηγεσία των Ενόπλεων Δυνάμεων, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Νομού κ. Νικόλαος Μπάστας, αλλά και πλήθος επισήμων και φορέων.
Αξίζει να τονίσουμε ότι μεγάλη επιτυχία σημειώνει η καθιερωμένη Πανήγυρη που φέτος εκτός απο περισσότερες θέσεις την επισκέφθηκε πλήθος κόσμου καθώς δεκάδες λεωφορεία κατέκλυσαν τα Φιλιατρά απο κάθε γωνιά της Πελοπόννήσου δίνοντας εορταστικό τόνο στην ημέρα, ενώ στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκαν και οι εκδηλώσεις που προηγήθηκαν απο την παραμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages