Ψήφισμα Κόλλια σε Παπακωνσταντίνου για τις Δ.Ο.Υ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα Κόλλια σε Παπακωνσταντίνου για τις Δ.Ο.Υ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ψήφισμα πρός τον υπουργό Οικονομικών απέστειλλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά απο ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τις επικείμενες καταργήσεις ΔΟΥ όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης των υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά αναφέρει ότι:
"Είναι καιρός τώρα που δημοσιεύματα – τα οποία παραμένουν αδιάψευστα- αλλά και ερωτήσεις βουλευτών του νομού μας – που επίσης παραμένουν αναπάντητες – μιλάνε για κατάργηση των τριών ΔΟΥ του Δήμου μας και δη των ΔΟΥ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.
Η επαναλαμβανόμενη αυτή ειδησιογραφία έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των παραγωγικών τάξεων και του συνόλου των συμπολιτών μας στο Δήμο Τριφυλίας.
Για το λόγο αυτό και προκλήθηκε σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, το οποίο κατά τη συνεδρίασή του, της 21/1/2011 αποφάσισε ομόφωνα ν’ αντιδράσει με κάθε πρόσφορο μέτρο σε οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης των ΔΥΟ, που εξυπηρετούν τις παραγωγικές τάξεις και τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας.
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου είναι να παραμείνουν σε λειτουργία και οι τρεις ΔΟΥ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών κι αυτό για τους εξής λόγους:
1) Ο πληθυσμός του Δήμου Τριφυλίας που εξυπηρετούν οι τρεις ΔΟΥ ξεπερνάει τις 30.000 κατοίκους.
2) Η κάθε μία ΔΟΥ απέχει από την γειτονική της τουλάχιστον 16 – 17 χιλιόμετρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση ή την ταλαιπωρία των πολιτών – φορολογουμένων.
3) Η κάθε μία ΔΟΥ πέραν των πληθυσμιακών μεγεθών εξυπηρετεί πολίτες – φορολογούμενους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ειδικότερα:
α) Στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Γαργαλιάνων υπάγονται περιοχές με διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον – όπως είναι η ΠΟΤΑ και ο Μάραθος – αλλά και τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων διαρκώς αναπτυσσόμενες.
β) Στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Κυπαρισσίας υπάγεται ο κύριος εμπορικός και διοικητικός ιστός του Δήμου, το διαρκώς αναβαθμιζόμενο λιμάνι της πόλης αλλά και ο διαρκώς αναπτυσσόμενος τουριστικός τομέας.
γ) Στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Φιλιατρών πέραν των άλλων υπάγεται ο κύριος ιστός του πρωτογενούς – αγροτικού τομέα, με βασικό πυρήνα τα κηπευτικά και τις συναλλαγές που γίνονται ολοχρονίς.
4) Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις συγκεκριμένες ΔΟΥ αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο υπέρ της διατηρησιμότητάς τους. Συγκεκριμένα το 2010:
α) Οι τρεις ΔΟΥ δέχθηκαν 13.962 δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος και 2.720 Δηλώσεις Φ.Π.Α.
β) Είχαν έσοδα 21.275.000 ευρώ και λειτουργικά έξοδα μόλις 76.000 ευρώ
.
Είναι σαφές επομένως ότι η κατάργηση έστω και μιας εκ των τριών αυτών ΔΟΥ θα προκαλέσει τεράστιες δυσλειτουργίες στον οικονομικό ιστό του Δήμου μας και αφάνταστη ταλαιπωρία στους φορολογουμένους συμπολίτες μας.
Για τους λόγους αυτούς και όσους ακόμη προτιθέμεθα να σας εκθέσουμε στη συνάντηση που παρακαλούμε να έχουμε μαζί σας, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση της οποιαδήποτε ΔΟΥ του Δήμου μας, καθώς πέραν των όσων ήδη εκθέσαμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην προσπάθεια που κάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages