«Σπάει» κάθε ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Σπάει» κάθε ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης

1/3/2011
Στο 1,64 ευρώ το λίτρο εκτοξεύθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών υγρών καυσίμων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μετά και την άνοδο των διεθνών τιμών εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια της τροφοδοσίας από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Από τις 27 Σεπτεμβρίου, οπότε και η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,507 ευρώ το λίτρο, μέχρι και χθες η αύξηση είναι οκτώ λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Η... τεράστια αυτή ανατίμηση οφείλεται και στις διεθνείς μεταβολές των τιμών της αμόλυβδης.
Τα ελληνικά διυλιστήρια είχαν τιμή την περασμένη Παρασκευή 24 του μηνός στα 1,19 ευρώ το λίτρο και στις 27 Σεπτεμβρίου 1,09 ευρώ το λίτρο (αύξηση 10 λεπτά το λίτρο).
Στο «φούσκωμα» των τιμών των καυσίμων έχουν συντελέσει βέβαια και οι αυξήσεις των φόρων από το κράτος. Σχεδόν έξι στα δέκα ευρώ καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.....
Πάντως, τα παράδοξα και παράλογα της ελληνικής αγοράς των καυσίμων παραμένουν. Ο λόγος γίνεται για τις υπερβολικά υψηλές τιμές που διαμορφώνονται στην περιφέρεια και όχι μόνο. Για παράδειγμα στους Νομούς Λασιθίου η αμόλυβδη είναι στα 1,789 ευρώ, του Πειραιά 1,786 ευρώ, του Ηρακλείου 1,759 ευρώ, της Κέρκυρας και των Κυκλάδων στα 1,74 ευρώ το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages