Στη «Μαραθόλακκα» τελικά το σύστημα της RAM - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Στη «Μαραθόλακκα» τελικά το σύστημα της RAM

20/2/2011
Το πράσινο φως για την εγκατάσταση στο χώρο της «Μαραθόλακκας» του συστήματος της εταιρείας RAM, προκειμένου να επεξεργάζεται τα απορρίμματα για τρεις μήνες, άναψε χθες μετά την υπογραφή από το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας. Το θέμα, για το οποίο υπήρχε αρνητική εξέλιξη μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, εξελίχθηκε θετικά χθες το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του τεχνικού τμήματος της διυπουργικής επιτροπής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το σημερινό (χθεσινό) είναι συνέχεια του χθεσινού (προχθεσινού)», δηλαδή της προσπάθειας που κατέβαλε στην Αθήνα, όταν συναντήθηκε με τους τεχνικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
Όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, με παρέμβασή του στην κυβέρνηση εξασφάλισε την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας (πιλοτικό πρόγραμμα για διάστημα ενενήντα ημερών με κομποστοποίηση και παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου και υλικού επικάλυψης) που υποβλήθηκε προχθές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο κ. Τατούλης, βρέθηκε και εναλλακτική προσωρινή λύση για την περίπτωση που παρουσιαστούν αστοχίες στο πιλοτικό πρόγραμμα και, κατόπιν αυτών, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση για την υπογραφή της σχετικής απόφασης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε, μέσω των ΜΜΕ, έκκληση για να υπάρξει ηρεμία και συνεννόηση για τη λειτουργία όλου αυτού του μηχανισμού «για το καλό της πόλης και του Δήμου». Πρόσθεσε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσει να κλείσει και διοικητικά η «Μαραθόλακκα», αλλά και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των χωματερών στα Γιαννιτσάνικα, στη «Μαραθόλακκα» και στο λατομείο Μπάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages