160 Γερμανοί εφοριακοί: εξευτελισμός και γελοιότητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

160 Γερμανοί εφοριακοί: εξευτελισμός και γελοιότητα

του Οδυσσέα Βουδούρη βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ
Η αποστολή των 160 μου θυμίζει τις αποστολές στρατιωτικών συμβούλων, που έστελναν οι Αμερικάνοι (ή άλλες μεγάλες δυνάμεις) σε χώρες, που κινδύνευαν να ξεφύγουν από την επιρροή τους. Όταν μια κυβέρνηση μαριονετών αδυνατούσε να στήσει τον όποιον αξιόπιστο κρατικό μηχανισμό, οι «πολιτισμένοι προστάτες» αναλάμβαναν να τον υποκαταστήσουν.
Προφανώς δεν είναι η περίπτωση της Ελλάδας. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε έλλειψη τεχνογνωσίας ούτε έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε έλλειψη πολιτικής βούλησης και αξιόλογου πολιτικού προσωπικού. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ήταν έτοιμο από τις αρχές 2010. Έμεινε στο συρτάρι διότι ο τότε Υπουργός Οικονομικών υπέκυψε στις απειλές των συντεχνιών. Τον Ιούνιο 2011, ο νεοδιορισμένος Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε διακομματική επιτροπή για να γίνει επιτέλους αυτή η αναδιοργάνωση. Δεν συστάθηκε καν.
Τι θα κάνουν οι 160; Θα κυνηγήσουν τους εστιάτορες και τους γιατρούς που δεν κόβουν αποδείξεις; Ή θα φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που δεν κατέβασε μέχρι τώρα το αρμόδιο Υπουργείο; Είναι γελοίο να πιστέψουμε ότι αυτή η αποστολή θα έχει την παραμικρή αποτελεσματικότητα. Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο εξευτελισμός προέρχεται από τη Γερμανία του κ. Σόιμπλε.
Ο κ. Σόιμπλε είναι σίγουρα αρκούντως έξυπνος για να γνωρίζει ότι οι 160 θα είναι άχρηστοι στο αχανές τοπίο της οργανωμένης ελληνικής φορολογικής διαπλοκής. Ωστόσο, αυτό που επιδιώκει είναι να δείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι κάτι παραπάνω από μια τριτοκοσμική χώρα, την διοίκηση της οποίας πρέπει να αναλάβουν οι «προστάτες» της. Ο κ. Σόιμπλε τη δουλειά του κάνει, έστω και αν αυτή είναι απεχθής. Το ερώτημα είναι πως δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση τη γελοιοποίηση και τον εξευτελισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages