Η άτυπη «ομερτά» της Ιεραρχίας Ελλάδος και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η άτυπη «ομερτά» της Ιεραρχίας Ελλάδος και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Σε οξεία αντιπαράθεση οδήγησε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου προς την Ιεραρχία της Ελλάδος, σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης της προφυλάκισης Εφραίμ.
Ως φαίνεται η νέα εποχή στην οποία η κατάθεση απόψεων και θέσεων και πέραν του Ανώτατου Εκκλησιαστικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος
,θεωρείται ως κάτι το ιδιαιτέρως φυσιολογικό και ζητούμενο, δεν είναι επιτρεπτή από την Ιεραρχία της Ελλάδος και τέτοιες συμπεριφορές θεωρούνται μάλλον »αιρετικές» και κατά συνέπειαν κολάσιμες.
Ο τολμηρός λόγος του Μεσσηνίας ,ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα της Ιεραρχίας και από εκεί και μετά άρχισαν οι εκατέρωθεν πιέσεις και ως διαφαίνεται εκ των ενεργειών που ακολούθησαν, ρήξεις.
Μετά την επιστολή του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου , ο μητροπολίτης Γλυφάδας τον είχε απειλήσει ότι θα τον εγκαλέσει στην Ιερά Σύνοδο, διότι «αναιδώς» δημοσιοποίησε τις απόψεις του χαρακτηρίζοντας ως «αιρετικό¨τον τρόπο του.
Η απόφαση στη συνέχεια του Μεσσηνίας , να παραιτηθεί των υψηλών καθηκόντων που του είχαν ανατεθεί από την Ιεραρχία , από κάθε θέση μέλους των Μονίμων και Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών (Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων), καθώς επίσης και από του Εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον επίσημο Θεολογικό Διάλογο, στο Forum των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών οδήγησε σε περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης.
Έτσι απαντώντας στον Μεσσηνίας η Ιεραρχία, αποφάσισε: «Να αλλάξει από εισηγητή στην Ιεραρχία του Μαρτίου τον μητροπολίτη Μεσσηνίας και να βάλει στη θέση του τον μητροπολίτη Εδέσσης ,δίνοντας εμμέσως «κίτρινη κάρτα» στον κ. Χρυσόστομο για τη δημόσια διαφωνία που είχε με το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ,πως όλοι οι συνοδικοί αρχιερείς δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, για την απόφαση του μητροπολίτη Μεσσηνίας να παραιτηθεί από τη Συνοδική Επιτροπή. «Αν θέλει να παραιτηθεί ώρα του καλή του σεβασμιωτάτου. Γιατί πρέπει όμως να το κάνει βούκινο;» δήλωσε μέλος της ΔΙΣ, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Χρυσοστόμου. neeemo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages