Εφαρμόζουν τις… κινητές αποδείξεις για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Εφαρμόζουν τις… κινητές αποδείξεις για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή

Ακόμα ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
Ένα φιλόδοξο σχέδιο βάζει μπροστά το ΚΕΠΥΟ με άμεσο στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής στους γνωστούς ύποπτους κλάδους των επισκευών κατ΄ οίκων αλλά και για να μειωθούν τα χειρόγραφα, που δεν μπορούν άλλωστε να ελεγχθούν. Το σχέδιο αυτό θα έρθει ως συνέχεια της πλήρους επέκτασης της χρήσης της φοροκάρτας και της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τα τερματικά του.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Θεοχάρης Θεοχάρης, σχεδιάζει να καταστήσει τα κινητά των ελευθέρων επαγγελματιών… ταμειακές μηχανές! Ναι, καλά διαβάσατε.
Το σχέδιο ακούει στο όνομα «Mobile payments», δηλαδή «κινητές πληρωμές». Πρακτικά, ο κάθε επαγγελματίας θα έχει εγκαταστήσει στο κινητό του ένα λογισμικό, το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα να εκδίδει ηλεκτρονικά απόδειξη και να την αποστέλλει στο κινητό του πελάτη του.
Ταυτόχρονα, το λογισμικό αυτό θα συνδέει το κινητό τηλέφωνο με το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τη συναλλαγή.
Και σε αυτή την περίπτωση, ο φορολογούμενος θα έχει φορομπόνους, με μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, όπως και στην περίπτωση της χρήση της φοροκάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages