Διεθνής διαγωνισμός για το Αεροδρόμιο Τρίπολης, έμφαση στον τουρισμό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνής διαγωνισμός για το Αεροδρόμιο Τρίπολης, έμφαση στον τουρισμό

ΣΕ προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μετατροπή του Αεροδρομίου Τρίπολης σε στρατιωτικό και τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου της Καλαμάτας. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης (φωτό) ανακοίνωσε, κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής, πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να εξαγγείλει νέο διεθνή διαγωνισμό για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης, μέσω ΣΔΙΤ. Πρόκειται για μία καινοτομία, όπως είπε, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει ΣΔΙΤ στη χώρα μας για την αξιοποίηση ενός αεροδρομίου.
Αναφορικά με το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο περιφερειάρχης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο πως την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου της Καλαμάτας με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δαπάνης ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Κατά τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δήλωσε ότι πρώτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη σε διεθνή διαγωνισμό με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ), και στις 29 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε, ολοκληρώνεται η πρώτη του φάση. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο μετά το 2004 για τη χώρα με προϋπολογισμό ύψους 550 – 600 εκατομμυρίων ευρώ», τόνισε ο περιφερειάρχης .
Για τον τομέα του τουρισμού ο κ. Τατούλης υπογράμμισε πως σημαντική βοήθεια θα προσδώσει το άρτιο οδικό δίκτυο, και αναφερόμενος στον δρόμο Τρίπολης -Καλαμάτας τόνισε πως ολοκληρώνεται, με την παράκαμψη της Τσακώνας να παραδίδεται στις αρχές Μαΐου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η Περιμετρική Οδός της Καλαμάτας. Σε καλό σημείο, πρόσθεσε, βρίσκεται και η διαπραγμάτευση της «Ολυμπίας Οδού», Κόρινθος – Τσακώνα, σύμφωνα με το σύμφωνο παραχώρησης. Μέσω του ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται επίσης το ενδομεσσηνιακό δίκτυο, καθώς και αυτά των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages