Ομιλία στην Κυπαρισσία για τις πολιτικές εξελίξεις και την Αριστερά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία στην Κυπαρισσία για τις πολιτικές εξελίξεις και την Αριστερά

Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε από την Κυπαρισσία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, τονίζοντας παράλληλα πως άμεσες λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες είναι η άρνηση εφαρμογής του Μνημονίου και πληρωμής του χρέους.
Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απλούς ενεργούς πολίτες, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως οι πολιτικές του πρώτου Μνημονίου απέτυχαν και οδήγησαν το λαό στη εξαθλίωση, ενώ με το δεύτερο Μνημόνιο ολοκληρώνεται η εξαθλίωση και έρχεται ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα και κεκτημένα από τις επιβαλλόμενες πολιτικές, ενώ είπε πως πρέπει να ενισχυθεί το «εμείς», το κίνημα απέναντι στο Μνημόνιο, και να οργανωθεί με ευρύτερες συμμαχίες και αριστερές συνεργασίες. Εξέφρασε σύμφωνα με το 'Θάρρος', αντιρρήσεις για το ύψος του χρέους, σημειώνοντας πως και εκείνοι μας χρωστάνε και ιδίως η Γερμανία, αλλά η Ελλάδα, δια των πολιτικών και των κυβερνήσεων, δεν τα διεκδικεί.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει ρεαλιστικές λύσεις, όπως η διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μέρους του χρέους, η διεκδίκηση οικονομικής αρωγής από την Ε.Ε. και ο έλεγχος του χρημάτων που μας δίδονται.
Ακολούθησε συζήτηση με ερωταπαντήσεις για την Αριστερά στην Ελλάδα, τις προτάσεις της, την πολιτική της και την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα. Τη συζήτηση συντόνιζαν το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Μαραβελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages