Κανείς δεν διαχειρίζεται την κρίση αποσαφήνισε ο Γόντικας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κανείς δεν διαχειρίζεται την κρίση αποσαφήνισε ο Γόντικας

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στην συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου της 20ης Φεβρουαρίου 2012 με θέμα: «Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου»
Μην ανησυχείτε κύριε Τατούλη για την ψηφοφορία στο σημερινό Eurogroup. Δεν ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν τα σενάρια που έχουν στην Ε.Ε. να διώξουν εκτός Ε.Ε. μια σειρά χώρες, όχι μόνο τη μικρή Ελλάδα, αλλά και ισχυρότερες.
Να ανησυχείτε για την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να αντιμετωπίσει την κρίση του και τις παρενέργειές της.
Να ανησυχείτε για τις εκθέσεις τις Ε.Ε., του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, και του ΝΑΤΟ, που λένε ότι θα βαθύνει η κρίση στην Ευρωζώνη.
Ανησυχείτε βέβαια και τρέμετε το εργατικό λαϊκό κίνημα, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού που βγαίνουν στους δρόμους, τρέμετε ένα κίνημα που δεν είναι ακόμα τόσο μαζικό, τόσο οργανωμένο, τόσο εύστοχο για να γίνει πιο αποτελεσματικό. Και θα γίνει, να είστε σίγουροι γι’ αυτό συναδέλφισες και συνάδελφοι. Ο λαός θα πετάξει στα σκουπίδια αυτή τη συμφωνία και με την ψήφο του και με την πάλη του. Δεν θα επιτρέψει οι διαφοροποιήσεις στην κορυφή να γίνουν ο δούρειος ίππος που θα ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, την πάλη με όρους ρήξης και ανατροπής.
Ναι οι πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα θα είναι δεκαετίες κοινωνικών επαναστάσεων, γιατί η ιστορία, η εξέλιξη παράτα ζικ ζακ και τα προσωρινά πισωγυρίσματα προχωρά μπροστά, σε πείσμα των απολογητών του συστήματος. Γιατί οι ιστορικοκοινωνικές συνθήκες που αναφέρει η εισήγηση λ.χ. η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Παγκοσμιοποίηση που υμνούσατε μέχρι χθες φιλελεύθεροι – σοσιαλδημοκράτες και νεοαριστεροί, δέχονται πλήγματα. Γι’ αυτό ο κ. Περιφερειάρχης καλεί τον αστικό πολιτικό κόσμο να μην φυγοδικήσει.
Τελειώνουν οι αυταπάτες που καλλιέργησαν συστηματικά οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, περί της Ενωμένης Ευρώπης, της ισοτιμίας της σύγκλισης, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, της λαϊκής ευημερίας, περί της αλλαγής της Ε.Ε. από τα μέσα, γιατί η κρίση βαθαίνει και οι ανταγωνισμοί οξύνονται.
Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού που εκφράζεται στις πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, θα γίνει ΟΧΙ συνολικά κατά του συστήματος, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε., και το ΔΝΤ, θα γίνει όχι στη δικτατορία των μονοπωλίων.
Δεν φταίει για την κρίση η ανωριμότητα και η ατιμωρησία. Φταίει η δογματική σας προσκόλληση στην καπιταλιστική ανάπτυξη που φέρνει υπερσυσσώρευση, φέρνει υπερπαραγωγή πλούτου και κερδών. Η κρίση έρχεται μετά την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Μιλήσατε για φοβισμένο λαό. Είναι όμως οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία στο ΠεΣυ, που ερίζουν τόνους τρομοκρατικών διλημμάτων το τελευταίο διάστημα για να τρομοκρατήσουν το λαό, ακόμα και τους βουλευτές των αστικών κομμάτων.
Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κρίση.
Όχι εσείς, όχι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά δεν μπορεί να την διαχειριστεί ούτε η ίδια η Κομισιόν, η Ε.Ε. Και αυτό είναι το καινούργιο στοιχείο. Δεν μπορείτε, όχι από ανικανότητα. Δεν μπορείτε γιατί πρόκειται για βαθύτατη κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, και όχι του παραγωγικού μοντέλου, όχι κρίση χρέους και ελλειμμάτων.
Καμιά Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, καμιά Αξιοβίωτη, Αειφόρος Διατηρήσιμη και Βιώσιμη Ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η εισήγηση, καμιά πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζονταν το ΠΑΣΟΚ πριν λίγα χρόνια, καμιά συμμετοχική δημοκρατία του χθες , ή Δημοκρατία – Διαύγεια – Διαφάνεια και Διαβούλευση τα τέσσερα Δ που επαγγέλλεται η εισήγηση, θα φέρουν την ανάπτυξη.
Μιλάτε για ανταγωνιστικότητα. Μα ανταγωνιστικότητα σημαίνει αύξηση της κερδοφορίας για το κεφάλαιο και κινεζοποίηση για τους εργαζόμενους. Η κινεζοποίηση όμως των εργαζομένων σημαίνει βάθεμα της ύφεσης, της κρίσης.
Λέτε για εξωστρέφεια.
Εξαγωγές σημαίνει στασιμότητα ή και υποχώρηση σε βιομηχανικούς κλάδους, σε κλάδους που παράγουν κεφαλαιουχικά αγαθά. Άρα σε ένα ενδεχόμενο όξυνσης της κρίσης οι εξαγωγές μπορεί να μην γίνουν. Εδώ στην ίδια τη Γερμανία γίνεται ολόκληρη συζήτηση ότι, η τέτοια εξωστρέφεια της χώρας, έχει εντείνει τις δυσαναλογίες στην ανάπτυξη των βιομηχανικών κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages