Σας το λέγαμε ότι η βενζίνη θα ξεπεράσει κάθε όριο ακρίβειας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σας το λέγαμε ότι η βενζίνη θα ξεπεράσει κάθε όριο ακρίβειας

Η αυξημένη τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης συνέβαλαν στη διατήρηση του τιμαρίθμου στα επίπεδα του 2,3% τον Ιανουάριο 2012.
Η βενζίνη κατέγραψε σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο αύξηση 5,5% και συνέβαλε κατά 0,34 στην αύξηση του πληθωρισμού, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης ανατιμήθηκε κατά 26,4% και είχε επίπτωση 0,71 μονάδων στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν ένα έτος η μέση τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 1,62 ευρώ ανά λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,833 ανά λίτρο.
Ωστόσο, η αύξηση της φορολογίας εκτίναξε την τιμή των καυσίμων. Μάλιστα, στην αύξηση των φόρων που αποτελούν το 65% της τελικής τιμής των καυσίμων, ήλθαν προσφάτως και προστέθηκαν οι απειλές του Ιράν για τις εξαγωγές πετρελαίου και οι αποφάσεις της ΕΕ για το εμπάργκο των ιρανικών καυσίμων.
Πλέον η μέση τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 1,738 ευρώ ανά λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,011 ευρώ ανά λίτρο.
Αθροιστικά τον Φεβρουάριο 2012 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2011 οι επιπτώσεις των καυσίμων στη διαμόρφωση του τιμάριθμου αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages