Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και συμπληρωματικές Καλλιέργειες" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και συμπληρωματικές Καλλιέργειες"

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε συνεργασία με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Κανελλόπουλο, με θέμα "Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά – Συμπληρωματικές Καλλιέργειες". Στην ημερίδα έγινε αναφορά στα χαρακτηριστικά των φυτών αυτών, τους τρόπους καλλιέργειας τους, τους τρόπους διάθεσης και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατουλης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην γενικότερη αγροτική πολιτική της Περιφέρειας σημειώνοντας ότι "η αγροτική οικονομία είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας. Πρέπει οι συμπληρωματικές καλλιέργειες τέτοιων φυτών να είναι δίπλα στις υπάρχουσες παραδοσιακές καλλιέργειες".
Στην εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας ανέφερε ότι η κρίση απαιτεί καινοτόμες ιδέες και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Πρέπει να καλλιεργήσουμε περισσότερα σημείωσε χαρακτηριστικά και να παράγουμε προϊόντα με ζήτηση στις Ελληνικές και Διεθνείς αγορές. Ζητήθηκε επίσης από όσους επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα να απευθύνονται στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Ευάγγελου καθώς και στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προκειμένου να καταγραφούν και να ενημερωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages