Ολοκαύτωμα…η τυχόν διάλυση της ευρωζώνης!! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκαύτωμα…η τυχόν διάλυση της ευρωζώνης!!

Της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπεραμύνεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εν όψει της αυριανής επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ προειδοποιεί ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε «ολοκαύτωμα».
«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, για αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία…σε βάρος του ευρώ», αναφέρει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Τονίζει ακόμη ότι κατά την ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων, την Τρίτη το βράδυ, θα πει στους Έλληνες βουλευτές ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Γερμανοί στέκονται αλληλέγγυοι, αλλά την ίδια στιγμή περιμένουν και ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.
Ερωτηθείς σχετικά με σχόλια που ακούγονται στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας ο κ. Σουλτς τονίζει ότι «οι ευθείες αντιπαραθέσεις τις οποίες βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες κάνουν ζημιά σε όλους μας». Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει «αναφορές περί ναζισμού» σημειώνει ότι είναι «το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στην Γερμανία».
Σε ό,τι αφορά την απώλεια εθνικής κυριαρχίας μέσω ελέγχου του προϋπολογισμού, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικώς με το κατά πόσο «οι Έλληνες θα παρακινηθούν να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στην λύση των οικονομικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων τους, εάν δημιουργούμε την εντύπωση ότι θέλουμε να τους πάρουμε την κυριαρχία». Εκφράζει ακόμη την αντίθεσή του στην εξοντωτική λιτότητα και επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελπίδα. «Γι΄ αυτό χρειάζεται ρεαλιστική οικονομική προοπτική και η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα», υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages