Ο πρέσβης της Ινδίας στην Αποκετρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο πρέσβης της Ινδίας στην Αποκετρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδίας Τσεβάνγκ Τοπντέν είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Πέραν από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, η συνάντηση είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων, τομείς στους οποίους υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας. Ο Πρέσβης μίλησε με κολακευτικά λόγια για το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι Έλληνες έχουν τις δημιουργικές δυνάμεις που θα τους επιτρέψουν να ξεπεράσουν την κρίση. Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, επισημαίνοντας τομείς στους οποίους δύναται να εκδηλωθεί ινδικό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Προκειμένου να συστηματοποιηθούν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, ιδίως σε τοπικό επίπεδο, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα δύο συναντήσεις σε Πάτρα και Καλαμάτα με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών παραγόντων, τοπικών επιμελητηρίων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της Ινδικής Πρεσβείας.
Στόχος των συναντήσεων θα είναι η καταγραφή επενδυτικών σχεδίων και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων αναφορικά τόσο με τις δυνατότητες ινδικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και με την δραστηριοποίηση ελληνικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων στην Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages