«Μαχαίρι» έως και 75% στο εκλογικό επίδομα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Μαχαίρι» έως και 75% στο εκλογικό επίδομα

Στα 50 εκατ. ευρώ οι δαπάνες των εκλογών για φέτος.
Μαχαίρι έως και 75% στο ύψος του εκλογικού επιδόματος των δημοσίων υπαλλήλων που ασχολούνται με τη διενέργεια των εκλογών αλλά και μείωση του αριθμού των δικαιούχων μπαίνει με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Οριστικά εκτός δικαιώματος εκλογικής αποζημίωσης μένει το αστυνομικό, πυροσβεστικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης καθώς και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατάργηση του επιδόματος προβλέπεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα υπάλληλοι του ΕΣΡ.
Πρώτη περικοπή στους δικαιούχους είχε γίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2010 όπου το επίδομα δόθηκε σε περίπου 80.000 υπαλλήλους, κατά 17.000 λιγότερους σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά των εθνικών εκλογών το 2009.
Παράλληλα, όπως δημοσιεύουν τα Νέα, τίθεται και πλαφόν έως 500 ευρώ στο εκλογικό επίδομα που θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν οι υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των περιφερειών.
Μεγαλύτερες απώλειες θα υποστούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών που είχαν πάρει 2.600 ευρώ στις εθνικές εκλογές του 2009 ενώ η αποζημίωσή τους είχε μειωθεί στις 2.000 ευρώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages