Υπολειτουργεί ο Βιολογικός Καλαμάτας με κίνδυνο στο περιβάλλον - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Υπολειτουργεί ο Βιολογικός Καλαμάτας με κίνδυνο στο περιβάλλον

Χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και με κενά στο προσωπικό λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον και το Μεσσηνιακό Κόλπο, καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Βιολογικού, οι οποίοι σήμερα θα κρατήσουν κλειστή την πύλη της μονάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με το Σωματείο, η απαξίωση του Βιολογικού είναι σκόπιμη και βασίζεται στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της μονάδας και γενικότερα της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Ωστόσο, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει περιουσία του εργαζόμενου λαού».
Στην καταγγελία του Σωματείου τονίζεται, μεταξύ άλλων: «Η μη ασφάλεια στον τρόπο λειτουργίας δεν εξασφαλίζει την ποιότητα της διάθεσης των καθαρών λυμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την προστασία του Μεσσηνιακού κόλπου. Το κατεπείγον έγγραφο με αρ. πρωτ. 809/21.2.2012, του υπεύθυνου της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της άμεσα, διεκδικώντας και αγνοώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης του κεφαλαίου και του ξεπουλήματος των πάντων. Την καλούμε να προβεί σε ενέργειες πρόσληψης μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των βαρδιών και της συντήρησης του Βιολογικού». kalamatablogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages