Η Ελλάδα ξοδεύει περισσότερα από ότι παράγει είπε ο Τζαβάρας -Γνωρίζει ΠΟΙΟΙ είναι διεφθαρμένοι στα κόμματα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα ξοδεύει περισσότερα από ότι παράγει είπε ο Τζαβάρας -Γνωρίζει ΠΟΙΟΙ είναι διεφθαρμένοι στα κόμματα

ΤΗΝ εκτίμηση ότι η μόνη διέξοδος είναι η εκλογή σταθερής Κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά πρότεινε στην ομιλία του ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας στην εκδήλωση της Τοπικής οργάνωσης. Τον ομιλητή καλωσόρισε ο νέος Πρόεδρος της Τ.Ο. Γιώργος Φωτεινός ο οποίος μίλησε με ζεστά λόγια για τους παρευρισκόμενους και την αλλαγή σελίδας που επιχειρείται στο τοπικό πολιτικό φορέα καθώς αποχώρησε μετά από χρόνια η κα Μαρία Στρίγκα η οποία στο χαιρετισμό της άσκησε κριτική για τις πολιτικές εξελίξεις αφήνοντας όμως αιχμές για τον αρχηγό της Ν.Δ. κ. Σαμαρά γεγονός που εξόργισε αρκετά στελέχη του γαλάζιου κόμματος τόσο για το ύφος όσο και την άποψη της πρώην Προέδρου η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη....
Στην ομιλία του ο κ. Τζαβάρας μίλησε για τις εκδηλώσεις φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα πάει μπροστά ενώ άσκησε δριμεία κριτική στο μνημόνιο 1 το οποίο χαρακτήρισε λάθος συνταγή επικρίνοντας τις επιλογές του κ. Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε ως 'μη πατριώτη και επικίνδυνο για την χώρα'. Επίσης τόνισε ότι "το μήνυμα ότι είμαστε όλοι Ελληνες είναι επίκαιρο με τους πολίτες να υποφέρουν μαζί με την κοινωνία αλλά κυρίως διαπιστώνουμε ότι το τέλος της Μεταπολίτευσης που συμπίπτει με την κρίση μας φέρνει την μεγάλη αλήθεια ότι 30 χρόνια φουσκώσαμε μια εικονική πραγματικότητα την οποία τροφοδοτούσαμε με δανεικά και όχι με πραγματική ανάπτυξη με αποτέλεσμα να χρέη να συσσωρευθούν" ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών του Σαμαρά για υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης λέγοντας ότι έγινε διαπραγμάτευση η οποία ήταν μονόδρομος ενώ για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι "κατάφερε να μας οδηγήσει σε τέτοια ανυποληψία με αποτέλεσμα όταν χρειάστηκε να δανειστούμε με φθηνό επιτόκιο αλλά τότε μιλούσε με το ΔΝΤ για να μας διαλύσει" επιμένοντας ότι η Ν.Δ. αρνείται να παραδεχθεί ότι το μνημόνιο 1 έδωσε την παραμικρή ελπίδα.
Για τα οικονομικά μεγέθη εξήγησε ότι "σήμερα τα έσοδα του Κράτους είναι μικρότερα από τα έξοδα καθώς από τα 52 δις που λαμβάνουμε ξοδεύουμε περισσότερα από 72 δις από τα οποία το 20% πάει στα τοκοχρεωλύσια και μόνο το 10% για έργα και υποδομές" ενώ άσκησε κριτική στους μεγάλους εργολάβους λέγοντας ότι "το μοναδικό επάγγελμα που δεν άνοιξε ήταν εκείνο των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που με τα μέσα ενημέρωσης και διαπλοκές προσπαθούν να μιλούν από τηλεοράσεως ότι όλοι οι πολιτικοί πήραν μίζες".
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
Απαντώντας σε ερώτηση θεατή τόνισε ότι είναι ψέμα ότι τα 350 δις που αναζητηθηκαν πήγαν σε μίζες λέγοντας ότι "ουδείς μπορει να εγγυηθεί ότι δεν θα δίνονται" υπονοώντας ότι "προσωπικά γνωρίζω ποιοι είναι διεφθαρμένοι τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ" παραπέμποντας στα στοιχεία για την υπόθεση Siemens στη Βουλή.
Παράλληλα μίλησε για το οικονομικό μοντέλο που αντιπροτείνει ο κ. Σαμαράς για να ξεφύγουμε από την κρίση μέσα από το Ζάππειο 1 και 2 ώστε η χώρα να βρει διέξοδο στην κρίση δανεισμού που είχε και να γίνει βιώσιμο το δημόσιο χρέος το οποίο συσσωρεύθηκε "επειδή δαπανήσαμε περισσότερα από όσα εισοδεύαμε". Επίσης προέβη σε αυτοκριτική για όσους επικρίνουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου αναφέροντας ότι ¨γνωρίζω ποιοι ακόμα και από την Ν.Δ. έχουν πάρει μίζες οπότε μην βάζουν τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι".
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό συμβούλιο κ .Δημ. Δράκος προέβη σε χαιρετισμό τονίζοντας ότι "οι συμπατριώτες μας θέλουν να τονώσουν το ηθικό των Ελλήνων για την κρίση που βιώνουμε οπότε θέλουμε λύσεις καινοτόμες, στέρεες και ρεαλιστικές και κυρίως αποτελεσματικέςγιατί η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και μόνο η Ν.Δ. πρέπει να προτάξει τον λόγο της για να ενημερώσει τον λαό για το οποίοι πραγματικά δημιούργησαν τα προβλήματα ιδίως για εκείνους που ήρθαν τιμητές του σήμερα όταν κάποτε φώναζαν Εοκ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, όταν έλεγαν Τσοβόλα δώστα όλα, όταν έλεγαν ότι Λεφτά υπάρχουν και είναι αλήθεια ότι πρέπει να πούμε στο λαό την αλήθεια ξεκάθαρα χωρίς μισόλογα". Επίσης μίλησε για "νέο ξεκίνημα ώστε να ανατραπεί η κατάσταση εδώ και τώρα".
 Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε ότι "δεν φταίει ο λαός αν τον παρέσυραν στην δίνη του ψεύτικου ευδαιμονισμού που τον παρέσυραν με φρούδες ελπίδες χωρίς ντροπή" δηλώνοντας Αντιμνημονιακός για το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο ενώ εξιστόρησε ένα παράδειγμα στην εποχή του Καραμανλή για όσα ζητούσαν οι αγρότες και δεν μπόρεσε να δώσει 10 λεπτά παραπάνω για τα προιόντα διότι η οικονομία δεν το άντεχε. Είπε ότι "αν το κουβέρνο υποτάσσεται υποτάσσεται ο λαός και η πατρίδα οπότε αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι πραγματικοί ηγέτες που θα κοιτάξουν το μέλλον" ενώ θεώρησε ότι η Ν.Δ. διατηρεί άσβεστη την σπίθα της ελπίδας με την δάδα της προοπτικής για το απώτερο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages