Ανάγκη της συμμετοχικής εργασίας για την πρόοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ανάγκη της συμμετοχικής εργασίας για την πρόοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την ανάγκη της συμμετοχικής εργασίας για την πρόοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προέταξαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλάς.
Η κα Νικολάκου επεσήμανε τον ισχυρό πολιτικό χαρακτήρα της νέας αιρετής Περιφέρειας και τόνισε τη διατυπωμένη άποψη του Περιφερειάρχη για την πολιτική λειτουργία της ΕΝ.ΠΕ. και όχι τη συνδικαλιστική. Εκτός αυτού η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αλλαγή νοοτροπίας σε ότι αφορά τον τουρισμό, την επανατοποθέτηση της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας. Στα εργαλεία ανάπτυξης της Περιφέρειας η κα Νικολάκου πρόσθεσε την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, την εξωστρέφεια που έχει αναπτυχθεί και τη διαφάνεια στις αποφάσεις της. Για την οικονομική επιτροπή η κα Νικολάκου, ως πρόεδρός της, ανέφερε ότι έχει συνεδριάσει 46 φορές, έχει εκδώσει 1200 αποφάσεις, έχει ολοκληρώσει 16 διαγωνισμούς και έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος κατά 60 %.
Ο κ. Παπαφωτίου τόνισε τη συστηματική δουλειά και τις κοινές εντατικές ενέργειες από όλους για την επίτευξη των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων. «Στο στόχο της επιβίωσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να μετατραπεί σε τόπο φιλικό για τις επενδύσεις». Σε σχέση με τις επενδύσεις ενέργειας ανακοίνωσε ο κ. αντιπεριφερειάρχης ότι έχουν αποδώσει επιπλέον 440 MW με τάξη μεγέθους των επενδύσεων ύψους 615 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Παπαφωτίου ολοκλήρωσε τον απολογισμό του λέγοντας ότι στη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των πολιτών η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει να αντιτάξει τη δημιουργία.
Ο κ. Πουλάς, τέλος, αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, για το πόσιμο νερό, για την προαγωγή και πρόληψη υγείας, για τις κοινωνικές υπηρεσίες, για την παιδεία και για την εργασία. Ο κ. αντιπεριφερειάρχης ολοκλήρωσε την αποτίμησή του με το στόχο της περιφερειακής συνείδησης, ο οποίος αν και δύσκολος πρέπει να επιτευχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages