ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η τελετή λήξης και διάδοσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Leonardo Da Vinci» που υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 13-27 Οκτωβρίου 2011 στην Αλμερία της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 20.00 στις εγκαταστάσεις του κέντρου «Δήμητρα» στην Κυπαρισσία. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος, φωτογραφικό υλικό από την περίοδο της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα περιγράψουν τις εμπειρίες τους και θα τους απονεμηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Βασιλόπουλος Παναγιώτης. Η κατάρτιση των παραγωγών Θερμοκηπιακών προϊόντων εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ( PLM Mobility).
Όταν η Τριφυλία «νικάει» την Αλμερία
Με μία βαλίτσα γεμάτη πλούσιες εμπειρίες επέστρεψαν από την Αλμερία οι 19 παραγωγοί θερμοκηπιακών προϊοντων από την Τριφυλλία, οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργάνωσε ο ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και πιο συγκεκριμένα το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda και του Agronews από στοιχεία του Γεωργίου Τσουμάνη, υπευθύνου του Κέντρου Δήμητρα Κυπαρισσίας, το ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13-27 Οκτωβρίου και αφορούσε την κατάρτιση των παραγωγών της Τριφυλλίας πάνω στις νέες τάσεις που επικρατούν στον κλάδο των θερμοκηπίων μέσω του προγράμματος Leonardo Da Vinci με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, περιλάμβανε 45 ώρες πρακτική άσκηση και 27 ώρες θεωρία και ήταν δομημένο ως εξής: Το πρωί γίνονταν οι επισκέψεις και μετά το μεσημέρι η θεωρία, με θέμα το αντικείμενο της πρωινής επίσκεψης.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αλμερία περιελάμβανε θερμοκήπια, συνεταιρισμούς και συσκευαστήρια, ερευνητικά ινστιτούτα, εταιρείες παραγωγής ωφέλιμων εντόμων, εταιρείες παραγωγής πλαστικών, φυτώρια και εταιρείες πολλαπλασιαστικού υλικού. Στο πρόγραμμα έταιρος υπoδοχής ήταν η Ένωση COEXPHALL, ενώ την αποστολή συνόδευσε ο υπεύθυνος του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, Τσουμάνης Γιώργος. Στην Αλμερία σήμερα καλλιεργούνται 270.000 στρέμματα θερμοκηπίων η παραγωγή των οποίων κατά 80% εξάγεται στην Κεντρική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Οι κατασκευές που χρησιμοποιούνται είναι ελαφριού τύπου και πιο φθηνές από τις αντίστοιχες ελληνικές, μιας και εκεί λόγω κλιματικών συνθηκών δεν χρειάζεται να θερμαίνουν το χειμώνα ούτε έχουν προβλήματα με πολύ δυνατούς ανέμους.
Επίσης, να σημειωθεί ότι όλες οι εμπειρίες των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση διάδοσης των αποτελεσμάτων, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, όπου και θα τους χορηγηθούν και τέσσερα πιστοποιητικά στον κάθε παραγωγό.
Ο Πρόεδρος του νέου οργανισμού κ. Βασιλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα αναβαθμιστούν τα κέντρα Δήμητρα τα οποία επιμορφώνουν τους αγρότες μας δίνοντας έμφαση στην περιοχή εξηγώντας ότι στην Τριφυλία που αποτελεί απέραντο εργαστήριο πρωτοποριακών καλλιεργειών μπορεί να λειτουργήσει Σχολή Θερμοκηπιακών καλλιεργειών καθώς τα επιστημονικά πειράματα αποτελούν μπούσουλα για όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages