Έως Ιούνιο με παράκαμψη Παραδέισια-Τσακώνα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Έως Ιούνιο με παράκαμψη Παραδέισια-Τσακώνα

Από Μάιο έως Ιούνιο, αν δεν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με την προσωρινή παράκαμψη στο σημείο της γέφυρας Τ4, και μέσα στην άνοιξη του 2013 θα έχει γίνει η οριστική παράδοση του δρόμου, με ολοκληρωμένη και τη συγκεκριμένη γέφυρα, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο διευθυντής του έργου Νικ. Ντονάς.
Όσα μας ανέφερε, έρχονται σε αντίθεση με τις τελευταίες ανακοινώσεις που προέβλεπαν την κυκλοφορία με παράκαμψη κατά την περίοδο του Πάσχα και την ολοκλήρωση του έργου έως τον Οκτώβριο. Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει καιρός για άλλες καθυστερήσεις, καθώς το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλει ρήτρες στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία (ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.), που έχει ως στόχο να δώσει στην κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα έως τον Ιούνιο
Ανέφερε, επίσης, ότι η παράκαμψη θα έχει μήκος 600 με 700 μέτρα και το κόστος της υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Θα υπάρξει, όμως, και κόστος για το χρονικό διάστημα της λειτουργίας της, καθώς θα πρέπει να ελέγχεται η σήμανση – ασφάλιση, αλλά και να παρακολουθείται η κατολίσθηση μέσω ειδικού συστήματος, προκειμένου να δίνονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αν προκύψουν προβλήματα, και να διακόπτεται άμεσα η κυκλοφορία.
Γέφυρα και χρονοδιάγραμμα
Όσον αφορά στα της γέφυρας, έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή των σπονδύλων. Έχουν κατασκευαστεί οι δύο - τρεις σπόνδυλοι στο εργοστάσιο της ΕΜΕΚ στον Ασπρόπυργο και προβλέπεται να ξεκινήσει η ανέγερσή της στο διάστημα από Ιούλιο έως Αύγουστο. Ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο άνοιγμα από Τρίπολη προς Καλαμάτα, που θα είναι από σκυρόδεμα (μπετόν), ενώ θα έχουν στηθεί οι προσωρινοί πύργοι που θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για την ανέγερση των τόξων και, στη συνέχεια, του καταστρώματος.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των τόξων. Σε ένα μήνα θα αρχίσει και η κατασκευή του καταστρώματος. Οι αναρτήρες έχουν ήδη παραγγελθεί και κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Αγγλίας. Το διάστημα που θα απαιτηθεί για την ανέγερση υπολογίζεται στους πέντε με έξι μήνες, ενώ θα ακολουθήσει η ανέγερση του καταστρώματος. kalamatablogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages