Ο ..Διαλυκράτης φέρνει λουκέτα σε υπηρεσίες ΟΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο ..Διαλυκράτης φέρνει λουκέτα σε υπηρεσίες ΟΤΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι, υποστηρίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οδηγείται σε αναστολή βασικών λειτουργιών της προς τους πολίτες, εξαιτίας των νέων περικοπών που επιφυλάσσει για τους δήμους το νέο Μνημόνιο.
Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη νέα μείωση που επέρχεται στους πόρους που αφορούν την εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης.
Ενδεικτικά ανέφεραν πως ο βασικός αναπτυξιακός πόρος των δήμων η ΣΑΤΑ, ενώ στον προϋπολογισμό ήταν 608 εκατ. ευρώ, μειώθηκε στα 478 εκατ. ευρώ. Με τα νέα μέτρα μειώνεται περαιτέρω κατά 140 εκατ. ευρώ και φτάνει τα 338 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, επισημαίνουν ότι με το νέο Μνημόνιο και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012 οι ήδη μειωμένοι πόροι των δήμων μειώνονται εκ νέου, ενώ δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι στον υπό αναμόρφωση προϋπολογισμό θα εγγραφούν τα 450 εκατ. ευρώ, που εκ παραδρομής δεν είχαν εγγραφεί, και που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα αποδοθούν στους δήμους.
Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τα κόμματα στη Βουλή και ζήτησαν τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών η μείωση των αναπτυξιακών πόρων να γίνει με ισόρροπο επιμερισμό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages