Υφεση το 2014, μη βιώσιμο χρέος και ενδεχόμενο κούρεμα, «βλέπει» ο ΟΟΣΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Υφεση το 2014, μη βιώσιμο χρέος και ενδεχόμενο κούρεμα, «βλέπει» ο ΟΟΣΑ

Στην ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους στάθηκε πολλές φορές την Τετάρτη στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία στις επαφές που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και κορυφαίους Υπουργούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο το 2020 καθώς θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ, αντί για 123% που προβλέπουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για την Ελλάδα. (…) Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά κι ας αναρωτηθούμε, αν είναι βιώσιμο με βάση τις υποθέσεις που έχουμε κάνει. Θα δείτε ότι κάποιες υποθέσεις είναι ίσως πιο αισιόδοξες, άρα δεν συγκλίνουν απαραίτητα στο πολύ χαμηλό 120% χρέους επί του ΑΕΠ» είπε ο κ. Γκουρία αναφερόμενος στις εκτιμήσεις της τρόικας που βασίζονται σε πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πάνω από 4,5% του ΑΕΠ".
Διαφωνία με Στουρνάρα
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρας διατύπωσε σαφή ένσταση. «Διαφωνώ στα διαγράμματά σας για την πορεία χρέους. Βέβαια τα οικονομικά δεν είναι ακριβής επιστήμη, δεν είναι κβαντομηχανική και όλα τα πράγματα εξαρτώνται από υποθέσεις. Εχω δει και πολύ πιο αισιόδοξες προβλέψεις από τη δικές σας» είπε ο υπουργός Οικονομικών παραπέμποντας στις εκτιμήσεις της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα ο κ. Γκουρία επέμεινε στο σενάριο της παράτασης της ύφεσης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το 2014, ένα ακόμη σημείο που προκάλεσε τη διαφωνία του κ. Στουρνάρα καθώς η Ελλάδα και η τρόικα προβλέπουν ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages