Στη Βουλή η νέα σύμβαση με... νέα διόδια - 400 εκατ. ευρώ το κόστος του Πάτρα-Πύργος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στη Βουλή η νέα σύμβαση με... νέα διόδια - 400 εκατ. ευρώ το κόστος του Πάτρα-Πύργος

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού «Πάτρα-Πύργος» επανέλαβε σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. ενώ το ύψος της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ 2014-2020 θα αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ. «Σήμερα κατατέθηκαν οι συμβάσεις για την επανεκκίνηση των έργων αποπεράτωσης των μεγάλων οδικών αξόνων κατατίθενται στη Βουλή. Στο τέλος του 2015, η χώρα θα έχει τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους που μας χρειάζονται και μας αξίζουν». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν πάντως οι ανακοινώσεις του υπουργείου για τις άμεσες (θεωρητικά από τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου) αλλαγές στην πολιτική διοδίων. Πιο συγκεκριμένα:
-Ολυμπία Οδός Στο κομμάτι Ελευσίνας- Κορίνθου, οι σταθμοί Ελευσίνας και Ισθμού θα μετατραπούν σε αμφίπλευρους (δηλαδή θα χρεώνουν και στις δύο κατευθύνσεις). Αμφίπλευροι θα γίνουν και οι πλευρικοί σταθμοί Νέας Περάμου, Πάχης και Αγίων Θεοδώρων. Όλοι οι σταθμοί του τμήματος αυτού θα ξεκινήσουν να χρεώνουν 0,067 ευρώ/χλμ (με σημερινές τιμές), που είναι το ανώτατο συμβατικά όριο. Με άλλα λόγια, τα διόδια στην Ελευσίνα για τα ΙΧ θα κοστίζουν 2,10 (+31,2%), στον Ισθμό 1,80 (+12,5%). -Στο κομμάτι Κορίνθου- Πάτρας (σταθμοί διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου) οι τιμές των διοδίων θα μειωθούν σε 2,50 ευρώ για τα ΙΧ από 3,20 ευρώ σήμερα (-19,3%). Επιπλέον οι χρήστες του Olympia Pass (πομποδέκτης ηλεκτρονικής διέλευσης) θα έχουν μια πρόσθετη έκπτωση 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages