ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ είναι η λέξη που αναδύεται για το λιμάνι της Κυπαρισσίας με την κραυγή αγωνίας που αποτυπώνουν αλιείς, πολίτες και κοινωνικοί φορείς της πόλης φοβούμενοι ότι μετά τον χειμώνα πριν τις εκλογές του Μαίου δεν θα έχει μείνει τίποτα για να...υποσχεθούν οι αρμόδιοι!
Καταπέλτης ξανά με δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας Κώστας Ροιλός στο www.kyparissianews.com που αγανακτισμένος δηλώνει ότι "είμαστε στο ίδιο έργο θεατές λέγοντας τα ίδια πράγματα κάθε φορά χωρίς φως στο τούνελ" επικαλούμενος τους λόγους για ανάπτυξη η οποία δεν μπορεί να έρθει καθώς η περιοχή δεν έχει αεροδρόμιο, σιδηρόδρομο, ούτε καν νέους οδικούς άξονες! Πρόσθεσε ότι "το λιμάνι Κυπαρισσίας δεν πρόκειται να φτιαχτεί και ζητούμε επιτέλους να μας ξεκαθαρίσουν ότι αν δεν έχουν χρήματα οι αρμόδιοι φορείς ευθαρσώς να το δηλώσουν ώστε να γνωρίζουμε τι θα πράξουμε ως αλιείς" για να επισημάνει ότι "βιώσαμε μπαράζ υποσχέσεων και δηλώσεων από πέρσι όπως ο κ. Τατούλης ότι η μελέτη θα ήταν έτοιμη σε 10 ημέρες, μετά διαβάσαμε από 2 μήνες ότι η μελέτη είναι προ των πυλών, τώρα μαθαίνουμε ότι είναι στο τελικό στάδιο και τελικά μελέτη για την αποκατάσταση δεν βλέπουμε να υπάρχει..."
Διερωτήθηκε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα που ανακοινώνονται δηλώνοντας ότι "ξέρετε ότι θα έργα θα ξεκινήσουν λίγο πριν τις εκλογές αλλά ο χειμώνας δυστυχώς προηγείται της εκλογικής αναμέτρησης και για αυτό φοβόμαστε ότι το παλιό λιμάνι μέχρι τότε θα έχει καταστραφεί ολόκληρο". Δηλώνει ότι με 5 μποφώρ αέρα η θάλασσα ενώθηκε με το λιμάνι ενώ προβληματισμένος μας μίλησε για το δράμα που βιώνουν οι αλιείς"
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ
Ο κ. Ροιλός με τους αλιείς γνωρίζει καλά την λιμενολεκάνη του Κυπαρισσιακού κόλπου και μας εξομολογείται ότι "τα σκάφη είναι στην στεριά για το φόβο κυματισμών ενώ το μεροκάματο είναι ελάχιστο καθώς περιμένουμε κάθε 15 ημέρες για να ασκήσουμε την δραστηριότητά μας ανάλογα με τον καιρό" για να υπογραμμίσει ότι "ο μεγαλύτερος φόβος των επαγγελματιών είναι ότι λόγω του κυματισμού υποσκάπτονται τα θεμέλια του παλιού και νέου λιμανιού" ερωτώντας ότι "οι αρμόδιοι γνωρίζουν τους υπεύθυνους αλλά όταν ζητήσαμε να αποδοθεί δικαιοσύνη τότε μας δήλωναν ότι προέχει η αποκατάσταση του λιμανιού και μετά οι ευθύνες". 
ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..
Επέρριψε δριμύ κατηγορώ κατά του Δήμου Τριφυλίας τονίζοντας ότι "στη Συνέντευξη τύπου την άνοιξη μας υποσχέθηκε ο Δήμαρχος ότι θα υποβληθεί μήνυση με τον πλήρη φάκελο στον εισαγγελέα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί οι ερωτήσεις που υποβάλαμε στο πρόσφατο Δ.Σ. Τριφυλίας τόσο για την πορεία του φακέλου όσο και το λιμενικό ταμείο". Οι ερωτήσεις έμειναν αναπάντητες και το λιμάνι της πόλης που δεν κατέστρεψαν στην Κατοχή οι Γερμανοί σήμερα καταστρέφεται από την αδιαφορία και το χειρότερο είναι ότι αν υποστεί νέα ζημιά το κόστος της αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο καθώς κινδυνεύει να καταρρεύσει και το γειτονικό τοιχίο από το κατεστραμμένο τμήμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages