Μεγάλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση χρηματικών ποσών για εργασίες σε επενδύσεις Αγροτουρισμού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση χρηματικών ποσών για εργασίες σε επενδύσεις Αγροτουρισμού

Ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση χρηματικών ποσών για πιστοποιημένες και εγκεκριμένες εργασίες σε επενδύσεις Αγροτουρισμού, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Θανάσης Πετράκος. Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
«Στη Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο για τα προγράμματα «ΜΕΤΡΟ 3 Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και «Άξονας 4 Εφαρμογής Προσέγγισης LEADER» έχουν εγκριθεί επενδύσεις Αγροτουρισμού από το 2010 με κοινοτική χρηματοδότηση που φτάνει στο 60%. Επειδή όμως μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ δεν υπάρχει τράπεζα να χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις σχεδόν το 50% των επενδυτών δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει τις επενδύσεις αυτές με συνέπεια να κινδυνεύουν με απένταξη. Συνεπώς τα κοινοτικά χρήματα δεν απορροφούνται και επενδύσεις δεν πραγματοποιούνται οι οποίες θα έδιναν θέσεις εργασίας. Για όσες επενδύσεις υλοποιούνται καθυστερεί πολύ η εκταμίευση των δόσεων των πιστοποιημένων και εγγεγραμμένων εργασιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθυστερούν να πληρωθούν επενδυτές που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά έως και 12 μήνες με συνέπεια να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Μάλιστα καταγγέλλουν ότι από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ειπώθηκε ότι «υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages