Ούτε ένα ευρώ σε πλειστηριασμούς της εφορίας ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ούτε ένα ευρώ σε πλειστηριασμούς της εφορίας ...

Του Γιώργου Καισάριου
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ. Και βλέποντας ο κύριος Θεοχάρης αυτά τα νούμερα, έλαμψαν τα μάτια του ευρώ, όπως του Σκρουτζ Μακ Ντακ στα κινούμενα σχέδια!!
Έτσι θα βγούμε από το μνημόνιο είπε μέσα του.
Η ελληνική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτή την κρίση. 

Και αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι, “χρέη που δεν μπορεί να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν”. Ολόκληρο PSI και PSI light έγινε διότι δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε. Αυτοί όμως ακόμα δεν το πήραν χαμπάρι, όπως επίσης δεν πήραν χαμπάρι ότι τα χρεωστούμενα που βλέπουν στα τερματικά τους απλά δεν υπάρχουν.
Απειλεί δε όσους δεν συμμορφωθούν και δεν τακτοποιήσουν εντός 15 ημερών τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων. Δηλαδή με το συμπάθιο, το σκέφτηκε καλά αυτό ο κύριος Θεοχάρης και οι λοιποί εντός της κυβέρνησης; Διότι δεν υπάρχει περίπτωση να πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία μόνος του.
Το ερώτημα είναι, να γελάσω η να κλάψω; 
 

Μιλάμε για 2.594.366 φυσικά πρόσωπα!! Και δεν έχουν καν συμπεριλάβει τα νομικά πρόσωπα!!
Πριν από λίγο καιρό σας είπα ότι δεν θα μπει κανένας φυλακή και κανένα ανίκητο δεν θα βγει στον πλειστηριασμό. Όχι διότι η ελληνική γραφειοκρατία μας λείπατε, αλλά διότι δεν μπορεί.
Για παράδειγμα, χτες έμαθα ότι σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί (μου είπαν το 100%, εγώ λέω σχεδόν όλοι) που έχουν γίνει για οφειλές στη εφορία τον τελευταίο καιρό έχουν βγει άγονες!! Ναι σωστά ακούσατε. 

Ο λόγος είναι διότι δε προσέρχεται κανείς και δεν υπάρχει ούτε ένα bid.
Από που νομίζει ο κύριος Θεοχάρης ότι θα πάρει τα λεφτά, που υποτίθεται ότι χρωστούν οι Έλληνες πολίτες, αν αποφασίσει δηλαδή να βγάλει στον πλειστηριασμό όλα αυτά τα ακίνητα;
Την αγορά που την βάζετε κύριοι; Νομίζετε ότι η αγορά μασάει κουτόχορτο; Ή μήπως νομίζουν ορισμένοι ότι θα μπορεί να βάλει στην φυλακή το ένα τέταρτο του πληθυσμού;
Αυτό που θα γίνει είναι αυτό που σας είπα πριν λίγο καιρό. Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα νομικό μπάχαλα τέτοιου επιπέδου, που όχι μόνο θα είναι αδύνατον να ξεδιπλώσει μελλοντικά (διότι όλοι θα επικαλούνται ότι αυτοί πλήρωσαν και θα πρέπει να πληρώσουν και οι άλλοι), αλλά και διότι ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας, με το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού, θα είναι παράνομο και δεν θα μπορεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ακόμα και αν προσπαθήσει η ακόμα και αν μπορεί, διότι θα είναι αποκλεισμένος (off-line) με το ελληνικό κράτος.
Ακόμα και αν με πλήρωναν να σκεφτώ κάτι σατανικό, με σκοπό να προκαλέσω χάος σε αυτή η χώρα, κάτι τέτοιο - την απειλή φυλάκισης του εν τετάρτου του πληθυσμού - δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ.
Θα μου πείτε, μα αφού τα χρωστούν αυτά τα λεφτά δεν θα πρέπει να πληρωθούν; 

Εδώ είναι το θέμα, ορισμένα ναι μεν τα χρωστούν, αλλά όταν κάποιος χρωστά 25,000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, όταν έχει πάψει την επιχειρηματική δραστηριότητα προ πενταετίας, αλλά ο ΟΑΕΕ δεν παγώνει τις εισφορές και το ρολόι εξακολουθεί να τρέχει, και κάποιο τα λαμβάνουν αυτά σαν χρεωστούμενα, η απάντηση είναι ότι ΟΧΙ δεν τα χρωστάει.
Τέλος πάντων, με εξαίρεση ο κύριος Θεοχάρης να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και να έχει κελιά φυλάκισης, νομίζω ότι καλό είναι να μην γίνονται τέτοιες απειλές και να κοιτάξει να βρει άλλο τρόπο να πληρωθούν έστω κάτι λίγα από αυτά, διότι τα περισσότερα χρεωστούμενα είναι μαϊμού.

capitalgr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages