Κατά 25% μειώθηκε το προσωπικό του Δήμου Καλαμάτας από το 2010 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κατά 25% μειώθηκε το προσωπικό του Δήμου Καλαμάτας από το 2010

Κατά 25%, ή 144 υπαλλήλους, έχει μειωθεί το προσωπικό του Δήμου Καλαμάτας, δήλωσε, χθες, σε συνέντευξη τύπου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.Δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία, ανέφερε ότι το 2011, 12 και 13 έχουν αποχωρήσει 60 υπάλληλοι λόγω συνταξιοδότησης, 16 με μετάταξη, οι 16 δημοτικοί αστυνομικοί που μπήκαν σε καθεστώς κινητικότητας και οι 24 σχολικοί φύλακες σε διαθεσιμότητα. Όπως δήλωσε, ο Δήμος προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που όμως δεν λύνει το πρόβλημα, ιδιαίτερα στον τομέα Καθαριότητας.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφθεί το Ληξιαρχείο του Δήμου ο αρμόδιος εισαγγελέας σε εκτέλεση της εντολής του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έλεγχο σε καταγραφή γεννήσεων με υπεύθυνη δήλωση. Όπως και παλαιότερα είχε δηλώσει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμος δεν έχει πρόβλημα, καθώς εγγραφές γεννήσεων με υπεύθυνη δήλωση δεν έχουν γίνει, αλλά μόνον μετά από δικαστική απόφαση. Τέλος, απαντώντας σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την ανάθεση της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών σε ιδιωτική εταιρεία, είπε ότι αφ’ ενός έχουν προστεθεί τα πρακτικά των νέων Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, αφετέρου η εταιρεία καταγράφει μόνον τους διαλόγους κατά την εξέταση των διαφόρων θεμάτων, ενώ την καταγραφή των αποφάσεων και τον τελικό έλεγχο των πρακτικών έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Ενώ συνολική δαπάνη αντιστοιχεί στον μισθό ενός υπαλλήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages