ΟΧΙ των Δημάρχων σε νέο Καλλικράτη στην διαλυμένη αυτοδιοίκηση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΟΧΙ των Δημάρχων σε νέο Καλλικράτη στην διαλυμένη αυτοδιοίκηση

Δύο «όχι» και ένα «ναι» είναι το μήνυμα που στέλνει στην κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε ψήφισμα που εξέδωσε την Πέμπτη η γενική συνέλευσή της. Οι δήμαρχοι εκφράζουν την αντίθεσή τους τόσο στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αιρετών όσο και στην αναδιάταξη του χωροταξικού χάρτη του «Καλλικράτη» με «σπάσιμο» δήμων. Παράλληλα όμως ξεκαθαρίζουν ότι δέχονται την εφαρμογή της εθελοντικής κινητικότητας, «όπως ακριβώς προτάθηκε από την ΚΕΔΕ, χωρίς τις δήθεν "εγγυήσεις", που στην ουσία ακυρώνουν το μέτρο», σημειώνοντας ότι δεν είναι αποδεκτή καμιά άλλη παρέμβαση στην οργάνωση και στις δομές των δήμων.
Επίσης η ΚΕΔΕ στο ψήφισμά της ζητά από την κυβέρνηση να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί). Οι δήμαρχοι, με δεδομένο «τον εξορθολογισμό στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οδήγησε σε πλεόνασμα 754 εκατ. ευρώ», απαιτεί από την κυβέρνηση να μη γίνουν άλλες περικοπές πόρων και παρεμβάσεις στις δομές και στο προσωπικό των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages