ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ για την ανακύκλωση, κομποστοποίηση και τα προγράμματα περιβαλλοντικής συνείδησης πραγματοποιήθηε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας από το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Καλαμάτας με πρωτοφανή συμμετοχή εκπαιδευτικών.
Ο Προστάμενος του Κ.Π.Ε. Καλαμάτας Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε ότι υπάρχει μια άριστη περιβαλλοντική ομάδα που λειτουργεί διαρκώς ενώ στη ημερίδα έγινε επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο τον ενεργό πολίτη αποτελώντας την βάση για την υποβολή προγραμμάτων ως τις 29 Νοεμβρίου". Φέτος δήλωσε ότι "οι εκπαιδευτικοί έχουν κατανοήσει την σημασία των προγραμμάτων που χτίζονται σταδιακά για την επίτευξη του στόχου" δεδομένου ότι "ο εκπαιδευτικός γνωρίζει την τάξη του και μπορεί να υλοποιήσει περιβαλλοντικά πακέτα". Εκτίμησε ότι όταν το εκπαιδευτικό σύστημα έχει ανθρώπους που ασχολούνται με δράσεις όλο το 24ωρο αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κρίση στην αγάπη και την προσφορά με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών να το αποδεικνύει.
ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟ Κ.Π.Ε- ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ο εκπαιδευτικός του γραφείου δράσεων του κέντρου Μάριος Αθανασόπουλος ανέπτυξε διεξοδικά τα θέματα στους συναδέλφους του ενώ σε δηλώσεις του για τις ημερίδες στο Νομό εξήγησε ότι "οι ημερίδες σημείωσαν επιτυχία σε όλο το Νομό αποτελώντας σημείο αναφοράς με ξεκάθαρους στόχους καθώς η περιβαλλοντική εκπαίδευσης κοιμάται στο..ίδιο κρεβάτι με την συμβατική εκπαίδευση αλλά κάνει διαφορετικά όνειρα από αυτή" καταλήγοντας ότι η προσέγγιση αφορά τον εκπαιδευτικό με τον μαθητή μέσα από ένα πλαίσιο διαλόγου και ομαδικής δράσης, αφού η Κυπαρισσία είναι πρωτοπόροι με τα 2 σχολεία της με μεγάλες δράσεις.
Ο Διευθυντής του Γυνμασίου Κυπαρισσίας κ. Ρούσσης μίλησε για την χαρά της δημιουργίας μέσα από την ημερίδα υποσχόμενος ότι θα εκπονηθούν σημαντικά προγράμματα όπως στο παρελθόν με έμφαση το περιβάλλον μέσα από θεματικές ομάδες λαμβάνοντας γνώση από τη τοπική κοινωνία ενώ ο αριθμός των προγραμμάτων έχει αυξηθεί. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages