Διαλύονται τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ - Τριήμερο λουκέτο από Δευτέρα στη Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Διαλύονται τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ - Τριήμερο λουκέτο από Δευτέρα στη Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας

Θα παραμείνουν μόνον Παθολόγοι, Γενικοί Ιατροί και Παιδίατροι από τη νέα χρονιά που ξεκινά δυναμικές κινητοποιήσεις - Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι ασφαλισμένοι Βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα κληθούν να βάλουν από τη νέα χρονιά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο οργανισμός μετατρέπεται πλέον μόνον σε αγοραστή υπηρεσιών και όλο το διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό που διαθέτει θα απολυθεί! Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014, οι παρεχόμενες μέχρι σήμερα ιατρικές υπηρεσίες που προσέφεραν δωρεάν στους ασφαλισμένους οι συμβεβλημένοι ιατροί των Πολυϊατρείων, στην πλειοψηφία τους, θα διακοπούν, καθώς βάσει των σχεδίων της κυβέρνησης, στους χώρους αυτούς θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνον τρείς βασικές ειδικότητες ιατρών. Παθολόγοι, Γενικοί Ιατροί και Παιδίατροι.
Για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς ή στα Νοσοκομεία. Ενάντια στην υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, ξεκινά από Δευτέρα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας όχι μόνο στις επικείμενες απολύσεις αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα, ο οποίος σύμφωνα με τους εργαζομένους όχι μόνο θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά θα διαλύσει στην κυριολεξία το δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας της χώρας. Το προσωπικό των Πολυϊατρείων της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ σε Πύργο και Αμαλιάδα, στη διάρκεια των τριήμερων κινητοποιήσεων θα αντιμετωπίζει μόνον τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages