Συνάντηση Αλευρά με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για το Εργόσημο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Αλευρά με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για το Εργόσημο

O Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γεώργιο Αλεξανδρόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του εργοσήμου, που είναι ο νέος, υποχρεωτικός τρόπος αμοιβής των εργατών γης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους.
 Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι οι αγρότες επιθυμούν τη χρήση του εργόσημου, προκειμένου να είναι νόμιμοι και να μην έχουν προβλήματα με τις Αρχές. Συναντούν όμως σοβαρά προβλήματα κατά τη διαδικασία έκδοσής του, αφού πολλοί από τους εποχικά απασχολούμενους εργάτες γης δεν διαθέτουν άδεια εργασίας για την έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, που απαιτείται για την έκδοση εργόσημου. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η ελαιοσυγκομιδή στη Μεσσηνία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι ασφαλισμένοι και νόμιμα εργαζόμενοι εργάτες γης είναι λίγοι για να καλύψουν τις ανάγκες της ελαιοκομικής περιόδου. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και σε όλους τους μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς, που θέλουν και πρέπει να εκδίδουν εργόσημο, για να μπορούν να δικαιολογούν τα έξοδα των καλλιεργειών τους, αφού από τη νέα χρονιά έρχονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages