«Στο τέλος του 2015 η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελεί το παράδειγμα καθαρής Περιφέρειας» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Στο τέλος του 2015 η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελεί το παράδειγμα καθαρής Περιφέρειας»

«Απαραίτητη η κοινωνική αρμονία για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων» Το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των παραγωγικών φορέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα και των Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου κ.κ. Νικολάκου και Μαντά. «Βασικό μας πιστεύω παραμένει ή άποψη ότι μόνο μέσα από συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του σήμερα και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για το αύριο αυτού του τόπου, αφού ωστόσο ιεραρχήσουμε τεκμηριωμένα τις πρωτοβουλίες και παρακολουθούμε από κοντά τις δράσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε την «ανάγκη μεταρρυθμίσεων πάντα όμως μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής αρμονίας και συνεννόησης».
Αναφερόμενος στο ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι αυτή θα πρέπει να υπακούει σε διοικητικές επιλογές ώστε να εξυπηρετεί σε υψηλό βαθμό τις ανάγκες των πολιτών και όχι κομματικές επιλογές, ενώ σε ότι αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που το κεντρικό κράτος αποκέντρωσε αρμοδιότητες και μετέφερε το επίπεδο εξουσίας εγγύτερα στον πολίτη, μέσω του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages