ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Ερώτηση κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σχετικά με την πορεία υλοποίησης και τα σχέδια εξυγίανσης και απένταξης έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Συγκεκριμένα στην ερώτησή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι επισημαίνουν:
«Τον Απρίλιο του 2014 το υπουργείο Ανάπτυξης με εγκύκλιο του προχώρησε σε άμεσο κλείδωμα εισαγωγής νέων εντάξεων και προσκλήσεων στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα των έργων του ΕΣΠΑ. Επίσης, κάλεσε τις διαχειριστικές αρχές να ειδοποιήσουν τους τελικούς δικαιούχους των έργων να μην προβούν σε αναλήψεις νομικών δεσμεύσεων και τις περιφερειακές υπηρεσίες να εκπονήσουν σχέδια εξυγίανσης «που να αποτυπώνουν ένα σαφή και τεκμηριωμένο προγραμματισμό σταδιακής μείωσης της υπερδέσμευσης» με χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος Μαΐου. Ουσιαστικά υπήρξε πάγωμα όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη λόγω υπέρβασης χρηματοδότησης, καθώς επίσης και νέων αναθέσεων και διαγωνισμών. Σε ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκου Πατσαρίνου, σχετικά με την πρόταση εξυγίανσης ή απένταξης δεν υπήρξε καμία θεσμική απάντηση.Αντίθετα ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μη θέλοντας να αναιρέσει πελατειακές εξαγγελίες καθώς και την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και προγραμματισμού των έργων έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν κινδυνεύει κανένα έργο της Περιφέρειας και ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά. Παρόλα αυτά καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών από δήμους της περιφέρειας λόγω απένταξης συγκεκριμένων έργων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages