Στο… σφυρί 550 στρέμματα στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Στο… σφυρί 550 στρέμματα στη Μεσσηνία

Το είχαμε για κάποιο διάστημα ξεχάσει, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Έτσι, τα δημοσιεύματα του «Θάρρους», το προηγούμενο διάστημα, για ξεπούλημα των παραλιών της περιοχής επαληθεύεται και με σχετικό διαδραστικό χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η Ορνιθολογική Εταιρεία. Σύμφωνα με αυτόν, στη Μεσσηνία βγαίνουν στο... σφυρί περίπου 550 στρέμματα παράκτιας έκτασης των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος. Η παράκτια έκταση αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για πενήντα χρόνια, ενώ δίνεται η δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης της παραλίας, παρόλο που σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες».
Αναλυτικά στην περιοχή της Μπούκας πωλούνται, κατ’ αρχήν 219 στρέμματα, με κτίσμα εντός 250 τετραγωνικών μέτρων, των οποίων η απόσταση από την ακτογραμμή είναι 151 μέτρα. Το έτερο είναι 220 στρέμματα, με κτίσμα 250 τ.μ. και απόσταση από την ακτογραμμή 63 μέτρα. Στο Πεταλίδι, πωλούνται 19 στρέμματα, με κτίσμα 80 τετραγωνικών μέτρων και απόσταση από την ακτογραμμή 25 μέτρα. Τέλος, στη Γιάλοβα και ειδικότερα στην περιοχή Ντιβάρι, πωλούνται: 37 στρέμματα με απόσταση από την ακτογραμμή 105 μέτρων, 37 στρέμματα που απέχουν από την ακτογραμμή 142 μέτρα και 53,5 στρέμματα με απόσταση από την ακτογραμμή 133 μέτρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη χαρτογράφηση περιουσιών του Δημοσίου που είναι προς πώληση (επικείμενες αποκρατικοποιήσεις) και που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Η χαρτογράφηση αφορά στις περιουσίες αυτές που η Ορνιθολογική θεωρεί πως η ιδιωτικοποίηση τους πιθανόν να έχει άμεσο αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον. Συνολικά, στο διαδραστικό χάρτη της Ορνιθολογικής απεικονίζονται 195 περιουσίες που είναι προς πώληση και αναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, από τις 412 που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής.
Για κάθε ένα σημείο των προς εκποίηση περιουσιών παρέχονται πληροφορίες που αφορούν στα στοιχεία που παρέχει το ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις, ενδεικτική αξιοποίηση κ.ά.), σε περιβαλλοντική πληροφορία (επικάλυψη με δίκτυο Natura 2000, απόσταση από ακτογραμμή κ.ά.), καθώς και στις δημόσιες αρχές που είναι αρμόδιες για τις συγκεκριμένες περιουσίες (Δασαρχεία, Δήμους κ.ά.). Στο χάρτη προβάλλονται, επίσης, προστατευόμενες περιοχές, όπως Καταφύγια Άγριας Ζωής, περιοχές Natura 2000, Εθνικά Πάρκα, καθώς και περιοχές που υπάγονται σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπως Εθνικοί Δρυμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages