Δύο ερωτήσεις 6 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Ολυμπία Οδό και τους υπόλοιπους οδικούς άξονες» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δύο ερωτήσεις 6 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Ολυμπία Οδό και τους υπόλοιπους οδικούς άξονες»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, μαζί με άλλους 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν 2 ερωτήσεις σχετικά με α) την αποζημίωση έναρξης παραχώρησης που καταβλήθηκε στον παραχωρησιούχο της Ολυμπίας Οδού και β) την απόφαση για αποζημιώσεις στους υπόλοιπους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας. Στην πρώτη ερώτηση που αναφέρεται στην Ολυμπία Οδό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν εάν η αποζημίωση των 91,119 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε στους εργολάβους, υπολογίστηκε με βάση το Επικαιροποιημένο Χρηματοοικονομικό Μοντέλο, αν το ποσό των 97,679 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίστηκε ως κόστος καθυστέρησης αναφέρεται στην αναθεώρηση του κόστους κατασκευής λόγω της μετάθεσης του χρόνου κατασκευής και εάν έχει ζητηθεί από το Δημόσιο η αναπροσαρμογή του ύψους της αποζημίωσης, δεδομένης της μείωσης του φυσικού αντικειμένου του έργου, μετά την εξαίρεση του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.
Η δεύτερη ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις αποζημιώσεις λόγω Γεγονότων Καθυστέρησης ή Απαλλαγής που συνέβησαν στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σαφή αποκλιμάκωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Κατά συνέπεια, όπως τονίζουν οι βουλευτές, οι σταθερές τιμές που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο στο «Παράρτημα Βασικών Αρχών Υπολογισμού των Απαιτήσεων λόγω Γεγονότων Καθυστέρησης» για το σύνολο των μεγάλων οδικών αξόνων, δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages