Στη Μεσσηνία το συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Μεσσηνία το συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων

Την Πελοπόννησο και ειδικότερα τη Μεσσηνία επέλεξαν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες για να πραγματοποιήσουν το ετήσιο συνέδριο τους το 2015. Πρόκειται για το “The Travel Convention”, το ετήσιο συνέδριο της ABTA (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη Τουριστικά Γραφεία και Tour Operators στη Μεγάλη Βρετανία- τη διοργάνωση του οποίου κέρδισε σήμερα στην Σλοβενία η περιφέρεια Πελοποννήσου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10-15 Οκτωβρίου στην Μεσσηνία και αναμένεται να συμμετέχουν πλέον των 600 μελλών της ABTA καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, όπως και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.α.). Στην Σλοβενία, η οποία αποτέλεσε τη διοργανώτρια χώρα του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ για το 2014, σε μια εντυπωσιακή τελετή στην Λουμπλιάνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σλοβένο υπουργό Τουρισμού, υποσχέθηκε στους κορυφαίους Βρετανούς Tour Operators ότι «τον Οκτώβριο του 2015 θα γνωρίσουν την Πελοπόννησο, έναν νέο ανερχόμενο προορισμό με σημαντική δυναμική, που είναι έτοιμη να προσφέρει στους ταξιδιώτες εξαιρετικές εμπειρίες».
Επισημαίνεται ότι οι ενέργειες για την υποψηφιότητα της Πελοποννήσου ξεκίνησαν από την έκθεση WTM Λονδίνου το 2013, όπου σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο του ABTA κ. Noel Josephides, στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσαν την πρόθεση τους να λάβει υποψηφιότητα η Πελοπόννησος για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια, που ανέλαβε την ευθύνη για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής πρότασης, ενώ πραγματοποιήθηκε διερευνητική επίσκεψη στην Μεσσηνία και εκτενής παρουσίαση του προορισμού στην ηγετική ομάδα του AΒΤΑ. Η Πελοπόννησος εισήλθε στην κούρσα της διεκδίκησης του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ, ανταγωνιζόμενη δεκάδες άλλους προορισμούς από τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ βρέθηκε στην τελική ευθεία της διεκδίκησης με την ανταγωνιστική Πορτογαλία και την Ινδονησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages