Μεσσηνία: Συνεργασία Συνεταιρισμών με Ιδιώτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μεσσηνία: Συνεργασία Συνεταιρισμών με Ιδιώτες

  • Στον ιδιωτικό τομέα στρέφονται οι συνεταιριστικές οργανώσεις προκειμένου να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που έχουν από την έλλειψη δανειοδότησης από τις τράπεζες. 

Έτσι δύο μεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις της Μεσσηνίας, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Νέστωρ» και η Ένωση Μεσσηνίας (πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας), αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνίες με ιδιώτες προκειμένου να «κλείσουν» τις ζημιές στους προϋπολογισμούς τους. Ο Νέστωρ, έχοντας χρέη περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας με το οινοποιείο Λαφαζάνη, στην οποία θα κατέχει η εταιρεία Λαφαζάνης το 70%. Από την άλλη η Ένωση Μεσσηνίας αποφάσισε να νοικιάσει τις εγκαταστάσεις της, στη Θουρία, για 20 χρόνια, στην εταιρεία Κωνσταντόπουλος Α.Ε., η οποία και θα αναλάβει το έργο της τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου και ελιάς Καλαμών.

Ήδη έχει ξεκινήσει η εμπορική συμφωνία από το φετινό τρυγητό μεταξύ του Συνεταιρισμού «Νέστωρ» και του οινοποιείου Λαφαζάνη για την παράδοση σταφυλιών και την απορρόφηση της παραγωγής των αμπελουργών της Μεσσηνίας. Εκτός όμως από αυτό η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού έχει πάρει την απόφαση να δημιουργηθεί μια Ανώνυμη Εταιρεία, στην οποία η Λαφαζάνης θα έχει το 70% και το υπόλοιπο ο Συνεταιρισμός. Η εταιρεία Λαφαζάνη θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τα χρέη του Συνεταιρισμού. Για να υλοποιηθεί όμως αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να την αποδεχτεί η τράπεζα Πειραιώς και να προχωρήσει σε «ρύθμιση» των χρεών του Συνεταιρισμού. 

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε και τυπικά με την υπογραφή των συμβολαίων, η συνεργασία της Ένωσης Μεσσηνίας με την εταιρεία Κωνσταντόπουλος Α.Ε. για την τυποποίηση και εμπορία ελαιόλαδου και ελιάς Καλαμών. Τα συμβόλαια υπέγραψαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κώστας Κατσούλης και ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας από την Πιερία κ. Προκόπης Κωνσταντόπουλος. Με βάση τη συμφωνία, η Ένωση εγκαταλείπει την τυποποίηση και εμπορία των δύο προϊόντων και νοικιάζει τις εγκαταστάσεις της, στη Θουρία, για 20 χρόνια στην εταιρεία Κωνσταντόπουλος Α.Ε., η οποία και θα αναλάβει το έργο της τυποποίησης αυτών των προϊόντων. Η Ένωση θα συγκεντρώνει το ελαιόλαδο και τις ελιές για λογαριασμό της εταιρείας. Ειδικότερα στη συμφωνία προβλέπεται:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages