ΠΟΛΕΜΟΣ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ι.Ε.Κ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. -ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΕΜΟΣ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ι.Ε.Κ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. -ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ φορέων λαμβάνοντας πολιτικής διαστάσεις για την δημιουργία ΙΕΚ στη Τριφυλία που απειλεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας καθώς έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα. 
Το αίτημα μετά από σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών που διατυπώθηκε με βάση τις προτάσεις ζητά την δημιουργία ΙΕΚ στη Τριφυλιακή πόλη αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι επιχειρούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον στην έδρα του Δήμου. Η πρώτη απάντηση θέση ήρθε από τον επικεφαλής της παράταξης Λαική Συσπείρωση Σαράντο Κουκούμη που ήταν παρών στη συνεδρίαση ζητώντας να δημιουργηθούν πρώτα οι υποδομές με τις προτάσεις προς τη πολιτεία για να στηριχθεί ένα ανάλογο εγχείρημα. Ο κ. Κουκούμης πάντως δημόσια παίρνει αποστάσεις από την παρελκυστική θέση του Συλλόγου λέγοντας ότι "Θεωρώ όμως ότι είναι άκρως αποπροσανατολιστικό και διχαστικό για την κοινωνία της Τριφυλίας το δίλλημα που τίθεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών, Κυπαρισσία ή Φιλιατρά, παραγνωρίζοντας όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι , οι αγρότες, οι επαγγελματίες και όλα τα λαϊκά στρώματα και στις δύο πόλεις, εξ’αιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της ΕΕ, περιμένοντας να μας σώσει η ίδρυση του ΙΕΚ στην πόλη μας. Βεβαίως έχουν δίκιο όταν επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμιά ενημέρωση και δεν αναπτύχθηκε κανένας διάλογος για να παρθεί μια απόφαση με όσο το δυνατόν αντικειμενικά κριτήρια για το που υπάρχουν οι καλύτερες προϋποθέσεις εγκατάστασης του ΙΕΚ".
Η ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Απάντηση στην θέση που διατύπωσε ο κ. Κουκούμης έδωσε λίγες ώρες αργότερα ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης τασσόμενος κατά του συγκεντρωτισμού στο Δήμου επιχειρηματολογώντας ότι "Τα Φιλιατρά έχουν δύο θετικά και αυτά προσπαθούμε να τονίσουμε 1) Πληθυσμιακά είναι το κέντρο της Τριφυλίας άρα προφανώς πρέπει να υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες(και σίγουρα δεν αντέχουν στην λογική να φύγουν κάποιες) ώστε να εξυπηρετούνται όσο τον δυνατόν περισσότεροι πολίτες του δήμου Τριφυλίας καλύτερα.
2) Είναι το κέντρο αγροτικής παραγωγής και πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος σε αυτό  και έχουμε προτάσεις για αυτό σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών φυσικά".
Ωστόσο όπως εκτιμούν τοπικοί φορείς το αίτημα εκ μέρους των Φιλιατρών δεν μπορεί να υποστηριχθεί σε αυτή τη χρονική φάση καθώς δεν υπάρχουν έτοιμες κτιριακές υποδομές για την φιλοξενία του εγχειρήματος και αφετέρου δεν υπάρχουν εργαστηριακές συνθήκες για την άσκηση των φοιτητών ενώ το κόστος για την επίτευξη του στόχου είναι τεράστιο προς το παρόν.
Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΈΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΚ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ
Πάντως εκπαιδευτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μόνο η Κυπαρισσία συγκεντρώνει την πλήρη υποστήριξη του ΙΕΚ για πολλούς λόγους εκτός από κοινωνικούς, συγκοινωνιακούς, προσβασιμότητας και διαχείρισης του εγχειρήματος. Αυτό διότι οι εγκαταστάσει του ΕΠΑΛ ή πρώην ΤΕΕ όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι εκτός από κτιριακή αρτιότητα σε αίθουσες διαθέτει τα εργαστήρια και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να ευδοκιμήσει το ΙΕΚ. Τέλος αποσαφηνίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί διάσταση στο θέμα δίνοντας την εντύπωση ότι 2 πόλεις για το αυτονόητο. Ως εκ τούτου οι φορείς των Φιλιατρών μπορούν να στηρίξουν την δημιουργία υποδομών σε βάθος χρόνου ώστε να επενδύσουν σε ανάλογο εγχείρημα όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.... ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages