ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΡΑΒΟΥΝ ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΡΑΒΟΥΝ ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Νέες βολές κατά του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη και των δημάρχων της Πελοποννήσου, εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας. Επανέλαβε ότι οι δήμαρχοι μασούν τα λόγια τους για τα… …ασύμφορα σημεία του διαγωνισμού της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να πάρουν κανένα εργάκι από τον Περιφερειάρχη, για τον οποίο υπαινίχθηκε ότι μοιράζει τα λεφτά του ΕΣΠΑ όπως τον εξυπηρετεί πολιτικά και όχι με αναπτυξιακά και αντικειμενικά κριτήρια. Ζήτησε την επανεξέταση του διαγωνισμού, με τη συμμετοχή και των δημάρχων.
 Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι κανένας δήμαρχος δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με τα σκουπίδια και ιδίως δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το κόστος, το οποίο πάντως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι τεράστιο για τους δημότες και ιδίως για τους κατοίκους των μη αστικών κέντρων θα είναι αφόρητο. Χαρακτηριστικά είπε ότι ο κάθε τόνος σκουπιδιών θα κοστίζει 65 ευρώ, συν το ΦΠΑ, συν τη μεταφορά, συν το ΦΠΑ της μεταφοράς, συν την ελάχιστη εγγυημένη ποιότητα και ποσότητα που πρέπει να έχουν τα σκουπίδια.
Ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ομόφωνα οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν εκφράσει τον προβληματισμό και τις ενστάσεις τους με αποφάσεις του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ωστόσο πρόσθεσε ότι κανένας, εκτός του ιδίου δεν υπερασπίζεται δημόσια αυτές τις αποφάσεις. «Είμαι τραγικά μόνος μου», είπε ο κ. Νίκας και σχολίασε, απαντώντας εμμέσως σε σχετικές δηλώσεις του περιφερειάρχη, κ. Τατούλη, ότι θεωρητικά οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι δήμαρχοι ελέγχονται από εκείνους που έχουν τα χρήματα και τα μοιράζουν κατά το δοκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages