Στο επίκεντρο οι υποδομές της Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Στο επίκεντρο οι υποδομές της Πελοποννήσου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Υπουργείο Υποδομών, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα έργα που αφορούν το Νομό μας. Συγκεκριμένα :
 1.] Η γέφυρα της Τσακώνας με τα σημερινά δεδομένα υπολογίζεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2015 .
 2.] Η πλήρης επανεκκίνηση του περιφερειακού της Καλαμάτας και του Λεύκτρο – Σπάρτη , θα γίνει αφού κυρωθεί στη Βουλή , εντός του Οκτωβρίου 2014 , η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης η οποία βρίσκεται ακόμη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση.
 3.] Ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό θα γίνει σύμφωνα με την νομοθετική κατοχύρωση που υπήρξε πριν λίγους μήνες ως Δημόσιο έργο και θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Η δημοπράτηση του έργου , μαζί με κάποιες υποστηρικτικές μελέτες πρόκειται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2015.
 4.] Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη έχει πολύ μεγάλο κόστος κατασκευής και απαλλοτριώσεων ( ιδιαίτερα αν γίνει παραλιακά) και καταβάλλεται προσπάθεια να εκτελεσθεί και αυτός ως Δημόσιο έργο ενιαίο με αυτό του τμήματος Τσακώνα – Καλό Νερό , ενδεχομένως και με συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages