Μείωση των δημοσιονομικών για το 2015 έθεσε στην τρόικα η κυβέρνηση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μείωση των δημοσιονομικών για το 2015 έθεσε στην τρόικα η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε η Αθήνα στην τρόικα κατά την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρω μικρότερο σε σχέση με τον στόχο του Μνημονίου. Η απόκλιση προκύπτει κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Το θέμα αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων για το 2015 έθεσε, επί της ουσίας, η κυβέρνηση κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε την Τετάρτη με την τρόικα.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 που παρουσιάστηκε στην τρόικα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα κατά 1,3 δισ. ευρώ μικρότερο σε σχέση με τον στόχο του Μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το προσχέδιο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2,3% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3%. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν παλαιότερα εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 και το 2016. Η απόκλιση από το 3% στο 2,3% προκύπτει κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αλλά και του ελλείμματος των ασφαλιστικών Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages