ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΣΤΟ ΣΤΕ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΣΤΟ ΣΤΕ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

      
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ δύναμη σε όλους γιατί μας χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερο! Τον Γ.Γ. Δημόσιας τάξης περίμεναν οι φορείς του Νομού για το νέο σχέδιο που αφορά την επικείμενη αλλαγή των Α.Τ. στην Μεσσηνία. Η τελευταία πρόταση που φάνηκε ότι φοριέται αρκετά είναι η δημιουργία μόνιμης αστυνομικής κινητής μονάδας στα Φιλιατρά εφόσον προκριθεί η κατάργηση του τοπικού Α.Τ. Με άλλα λόγια στρίβειν με μεσοβέζικη λύση...
@ΜΕ επιτυχία έγινε φέτος η αναβίωση του αλωνίσματος στην τοποθεσία Αμούρι, ανάμεσα στα Φιλιατρά και την Πλάτη (Άγιος Γεώργιος). 
H αναβίωση του αλωνίσματος που αποτελεί πλέον θεσμό για τη περιοχή έγινε παρουσία κατοίκων και επισκεπτών, Κυριακή 17 Ιουλίου, με την πρωτοβουλά του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας «Η ΑΙΘΗ», μαζί με τον ΠΥΡΣΟ με την ελπίδα να μείνει κάτι για την επόμενη γενιά..
@ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες μία νεκρή θαλάσσια χελώνα βρέθηκε πρόσφατα από κατοίκους  στην παραλία του Καλού Νερού.
Συγκεκριμένα το σώμα του άτυχου ζώου εντοπίστηκε από λουόμενους. Κυριότερες απειλές αποτελούν σύμφωνα με τους κατοίκους οι προπέλες των σκαφών όσο και η ρύπανση από σκουπίδια και πλαστικές σακούλες, που τις τρώνε νομίζοντας ότι πρόκειται για μέδουσες και φυσικά αποτελεί ένα θέμα για την προστασία του οικοσυστήματος..
@ΑΡΚΕΤΑ αρνητικά σχόλια προκαλεί στην Τριφυλία η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα με αφορμή τα δημοσιεύματα που έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Το δείπνο του Δήμου Τριφυλίας μετά τα θυρανοίξια του ναού στους Χριστιάνους και η βράβευση του κ. Σαμαρά από τον Δήμαρχο Τριφυλίας σε στενό κύκλο με αποκλεισμό των βουλευτών του νομού, του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, της επίσημης Νέας Δημοκρατίας στο νομό και του λαού είναι θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Μεσσηνία με καυστικά σχόλια. 
@ΣΕΙΡΑ μάλλον έχει τώρα η Τριφυλία. Υπό κατασκευή βρίσκονται επτά νέα κέντρα φιλοξενίας σε Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Τρίκαλα, Στυλίδα, Τρίπολη και Μεσσήνη και σε αυτά αναμένεται να μεταφερθούν κατά προτεραιότητα οι πρόσφυγες από τις άτυπες δομές του Ελληνικού και του Πειραιά. Την κατασκευή των κέντρων έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πηγές του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, τα νέα κέντρα «προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».
@Μετά από έκτακτη συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του Δήµου Τριφυλίας, στις 15 Ιουλίου 2016, ορίστηκε δικηγόρος σχετικά µε άσκηση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Ε΄ τµήµατος του Συµβουλίου Επικρατείας, κατά της Υπουργικής Αποφάσεως µε αριθ. οικ. 25794 (ΦΕΚ “ 141/24.05.2016) µε θέµα: “Μέτρα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο -Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι - Κυπαρισσία)» και της ευρύτερης περιοχής τους”
@ΤΕΛΙΚΆ πρέπει να ευχόμαστε καλή δύναμη γιατί έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε και να ετοιμάσουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα της στήλης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages