ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ..

Δήλωση για το θέμα των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έκανε το μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, υπεύθυνος της παράταξης "Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου" Σταμάτης Μπεχράκης. Στη δήλωσή του αναφέρει:
"Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΠΕΔ πρέπει να συγκεκριμενοποίηση τον ελάχιστο αριθμό των φιλοξενιών των προσφύγων κατά δήμο της Πελοποννήσου με βάση πληθυσμιακά κριτήρια για ένα χρονικό διάστημα με βάση ένα δύσκολο και ένα ήπιο σενάριο αριθμό εισόδου προσφύγων στη χώρα μας.Οι δήμοι αναπροσαρμόζουν και επιμερίζουν τον αριθμό στους δήμους λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιχειρησιακή και οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α συνολικά. Κράτος και Περιφέρεια υποστηρίζουν έμπρακτα το δημοκρατικό αυτό σχεδιασμό.Σε περίπτωση άρνησης κάποιου δήμου αναλαμβάνει τη φιλοξενία μόνο τον ελάχιστο αριθμό που του αναλογεί.
Όποιος δήμος έχει τη δυνατότητα και αναλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων ενισχύεται επιπλέον οικονομικά και ουσιαστικά στις υποθέσεις του . Όλη η προοδευτική αυτοδιοίκηση αγωνίζεται μακροχρόνια για την ουσιαστική μεταφορά εξουσιών, αρμοδιοτήτων και πόρων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς.Ειδικά δε για ένα ανθρωπιστικό θέμα όπως είναι η φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει το κεντρικό κράτος και η Τ.Α. να δρουν και να συνεργούν ως διακριτοί πόλοι ενός ενιαίου πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας.Ειδικά για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που δεν δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα της χώρας μας όλοι οι δήμοι είναι ανάγκη να βάλουν πλάτη με προσήλωσή στις αξίες του ανθρωπισμού και του αυτοδιοικητικού κινήματος, ώστε να βρεθούν χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων και να αποσυμφορηθούν οι περιοχές που δέχονται, αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο βάρος . Να σημειώσουμε δε όταν απασχόλησε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου καταγγελία , στο ΔΣ της ΠΕΔ, ότι κακώς αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια ο δήμος Τρίπολης για την υπόδειξη χώρου φιλοξενίας στα όρια του, διαμαρτυρηθήκαμε όλοι διπλά και προς την κυβέρνηση γιατί δεν επικοινώνησε με το Δήμο Τρίπολης και συνομίλησε μόνο με τον Περιφερειάρχη, αλλά και προς τον περιφερειακό θεσμό γιατί δεν συνομίλησε με το Δήμο ως όφειλε θεσμικά"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages