ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ εκτιμήσεις αντίθετες με την πολιτική εικόνα που εκφράζεται στο Δ.Σ., φαίνεται ότι επικρατεί σε ότι αφορά την αξία των οικονομικών στοιχείων του δήμου Τριφυλίας σύμφωνα με έκθεση για τα πεπραγμένα του δήμου που διενεργήθηκε από ορκωτό λογιστής πριν λίγα 24ωρα.
Η έκθεση, επικεντρώνεται στο οικονομικό έτος 2014, με σοβαρές ελλείψεις τονίζοντας χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες: «Στο κονδύλι Ενεργητικού «Ακινητοποιήσεις υπό εκτέλεση και προκαταβολές παγίων» συνολικού υπολοίπου 9.825.001 ευρώ περιλαµβάνονται έργα, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί αλλά εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε λογαριασµούς έργων υπό εκτέλεση µε αποτέλεσµα να µην υπόκεινται σε αποσβέσεις. Από την απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι έργα συνολικού ύψους 9.825.001 ευρώ είναι ολοκληρωµένα και εποµένως θα έπρεπε να είχαν µεταφερθεί σε λογαριασµούς ενσώµατων ακινητοποιήσεων.
Για έργα συνολικού ύψους 470.189 ευρώ δεν έχουµε λάβει τεκµηρίωση σχετικά µε την ορθή ή µη απεικόνιση τους ως έργα υπό εκτέλεση. Συνεπώς, δεν είµαστε σε θέση να γνωρίζουµε το ακριβές ύψος των παγίων που θα έπρεπε να µεταφερθούν στους επιµέρους λογαριασµούς παγίων, το ύψος των αποσβέσεων και των αποσβέσεων επιχορηγήσεων παγίων που θα έπρεπε να είχαν καταλογιστεί και εποµένως δεν γνωρίζουµε την ακριβή επίπτωσή τους στους λογαριασµούς των ενσώµατων ακινητοποιήσεων, των Αποτελεσµάτων Χρήσης και του Κεφαλαίου του ∆ήµου. Στα πλαίσια του ελέγχου µας και κατά τη διαδικασία επιβεβαίωσης υπολοίπων λογαριασµών απαιτήσεων, εστάλησαν επιστολές επιβεβαίωσης σε οφειλέτες συνολικού ύψους 1.332.429 ευρώ, επί του συνόλου απαιτήσεων 4.037.368 ευρώ."αναφέρει η έκθεση
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...
Η έκθεση όμως αφήνει πολλές σκέψεις για την οικονομική ευρωστία του πρώην ∆ήµου Κυπαρισσίας για τις χρήσεις 2007 έως 2010 και του πρώην ∆ήµου Φιλιατρών για τις χρήσεις 2009, 2010 αφού δεν έχουν ελεγχθεί από Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή. Στον λογαριασµό του Ενεργητικού «Τίτλοι πάγιας επένδυσης», περιλαµβάνεται συµµετοχή του ∆ήµου στην ∆ηµοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κυπαρισσίας (∆.Ε.Υ.Α.Κ.Υ.) ποσού 88.564 ευρώ. Μέχρι την ηµεροµηνία χορήγησης της παρούσας έκθεσης ελέγχου µας δεν έχουµε λάβει Οικονοµικές Καταστάσεις για την εν λόγω ∆ηµοτική Επιχείρηση, συνεπώς διατηρούµε επιφύλαξη σχετικά µε την αξία της συµµετοχής αυτής. Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι οι Οικονοµικές Καταστάσεις της ∆.Ε.Υ.Α.Τ και της πρώην ∆.Ε.Υ.Α.Κ.Υ., δεν έχουν ελεγχθεί από Ορκωτό Ελεγκτή-Λογιστή" σημειώνει χαρακτηριστικά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Η ακίνητη περιουσία εκτός από τα εκτελεσθέντα έργα, καθώς και η κινητή περιουσία (µηχανολογικός εξοπλισµός, έπιπλα και λοιπός εξοπλισµός) που αφορούν τους πρώην ∆ήµους Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων (κατά ένα µέρος ) και της κοινότητας Τριπύλας, εµφανίζονται στην απογραφή έναρξης µε αξία 0,01 ευρώ ανά τεµάχιο καθότι δεν είχε διενεργηθεί η αποτίµηση των εν λόγω παγίων περιουσιακών στοιχείων. Μέχρι την ηµεροµηνία χορήγησης της παρούσας έκθεσής µας δεν ελήφθησαν επιστολές από όλους τους Νοµικούς Συµβούλους του ∆ήµου σχετικά: α) µε την κυριότητα των ακινήτων και τυχόν εµπράγµατα βάρη επ’ αυτών και β) µε τις εκκρεµείς δικαστικές υποθέσεις ή τελεσίδικες δικαστικές πράξεις από τις οποίες ενδέχεται να προκύπτουν υποχρεώσεις καταβολής ποσών ή αποζηµιώσεων. Συνεπώς διατηρούµε επιφύλαξη α) για την ύπαρξη τυχόν εµπράγµατων βαρών επί των ακινήτων και β) την ενδεχόµενη ή πιθανή επίπτωση από τις ανωτέρω αναφερόµενες αγωγές αλλά και λόγω της ύπαρξης τυχόν άλλων αξιώσεων και διεκδικήσεων έναντι του ∆ήµου, στους λογαριασµούς προβλέψεων, στα αποτελέσµατα της κλειόµενης χρήσης και στην περιουσιακή κατάσταση του ∆ήµου κατά την 31η ∆εκεµβρίου 2014.
Με πληροφορίες από το messiniapress, kyparissianews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages