ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1966-1972 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1966-1972


Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική εκδήλωση που αφορά τον αθλητισμό της Κυπαρισσίας μισό αιώνα πριν. Ο αθλητισμός, παρά τις δυσκολίες ήταν τότε ιδιαίτερα ανθηρός και η Κυπαρισσία ήταν ξακουστή για τις επιτυχίες της στο στίβο, το βόλευ και το ποδόσφαιρο, σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Εκτός από τους πολλούς εφήβους που έκαναν αθλητισμό, μια ολόκληρη κοινωνία βοηθούσε όπως μπορούσε εκείνη την εποχή για να δυναμώσει τον αθλητισμό της πόλης.
Οι εκπαιδευτικοί, οι επαγγελματίες της πόλης αλλά και όλοι οι πολίτες συνέδραμαν ώστε να αναδειχθούν πάρα πολλοί αθλητές όπως ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο Γιάννης Καλκαβούρας και πολλοί ακόμα, και να γεμίσει το υποτυπώδες γήπεδο με παιδιά αλλά και να δημιουργηθούν σιγά σιγά αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για κάτι περισσότερο.
Με εμπνευστή και οδηγό τον τότε γυμναστή του Γυμνασίου Μιχάλη Καραγιάννη, άφησαν εποχή και ανέδειξαν την Κυπαρισσία σαν αθλητική δύναμη. 50 χρόνια μετά θα σμίξουν πάλι όλοι μαζί σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση για να θυμηθούν και να ξαναβρεθούν οι 90 και πλέον μαθητές- αθλητές εκείνης της εξαετίας, αλλά και να παραδειγματιστούν οι νεότεροι. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Τριφυλίας και θα γίνει την Κυριακή 11:00 πμ στο Ξενοδοχείο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ στην παραλία Κυπαρισσίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages