Αρχίζουν τα όργανα στη Μεσσήνη για την υποδοχή των προσφύγων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αρχίζουν τα όργανα στη Μεσσήνη για την υποδοχή των προσφύγων

Κλίμα αντιπαράθεσης δημιουργείται στη Μεσσήνη, μετά την αναγγελία από το συντονιστή του διυπουργικού για το προσφυγικό και αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη «Μακαρία». Ο Στάθης Αναστασόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος, κατηγορεί το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη, ότι με τους προσωπικούς του χειρισμούς κατάφερε να γίνει ο Δήμος Μεσσήνης ο μόνος σε ολόκληρη την Περιφέρεια, μαζί με το Δήμο Τρίπολης, που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες.
Ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, Νίκος Ξαρχάκος, απαντάει ότι αφενός ο Δήμος θα φιλοξενήσει τον αριθμό των προσφύγων που του αναλογεί και αφετέρου θα επιδιώξει ανταποδοτικά οφέλη από την κυβέρνηση, όπως τη δημιουργία πολυδύναμης αστυνομικής δομής στη Μεσσήνη. Επιπλέον υπογραμμίζει ότι με την επιλογή της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας στη «Μακαρία» αποφεύχθηκε η μεταφορά των προσφύγων σε περιοχές που έπρεπε οπωσδήποτε να αποφευχθεί η μεταφορά τους, δηλαδή στη Βελίκα ή την Τρίοδο ή την Ανδρούσα… Στις δηλώσεις του ο Στάθης Αναστασόπουλος κατήγγειλε το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη διότι –όπως είπε- ενώ έλεγε ότι δεν θα φανούν πρόσφυγες στη Μεσσήνη τελικά κατάφερε να γίνει ο πρώτος Δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα πάρει πρόσφυγες
Μάλιστα ο Στάθης Αναστασόπουλος υπενθύμισε τις αναφορές του Γιώργου Τσώνη, ότι τα δημοσιεύματα για τη μεταφορά προσφύγων στο Δήμο δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και είχαν σκοπό να πλήξουν τόσο την τουριστική προοπτική της περιοχής του όσο και τον ίδιο προσωπικά. Ο Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι δεν έχει κάτι με τους πρόσφυγες, αντίθετα σημείωσε ότι υποστηρίζει πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα, ωστόσο υπογράμμισε ότι το βάρος αυτής της φιλοξενίας πρέπει να το επιμεριστούν αναλογικά οι Δήμοι. Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κάλεσε το δήμαρχο να σταματήσει να χειρίζεται προσωπικά αυτό το ζήτημα, υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση προς τον Δημήτρη Βίτσα, για τη φιλοξενία προσφύγων στη «Μακαρία», έγινε από τον Γιώργο Τσώνη χωρίς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαντώντας ο Νίκος Ξαρχάκος, σε δικές του δηλώσεις, τόνισε ότι αποτρέπεται η δυσάρεστη εξέλιξη, που θα ήταν η φιλοξενία προσφύγων στη Βελίκα ή την Τρίοδο ή την Ανδρούσα, όπως είχε γραφτεί στον Τύπο.
Ο αναπληρωτής του δημάρχου σημείωσε ότι ο λόγος που οι πρόσφυγες δεν θα έπρεπε να φιλοξενηθούν στη Βελίκα είναι επειδή πρόκειται για περιοχή τουριστικής σημασίας, στην οποία μάλιστα ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μεγάλη τουριστική επένδυση. Η Τρίοδος, το παλιό αεροδρόμιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί από το Δήμο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων αναπτυξιακού χαρακτήρα και επίσης δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Η Ανδρούσα, συνέχισε, δεν θα μπορούσε να δεχτεί πρόσφυγες διότι πρόκειται για μια μικρή κοινωνία και ενδεχομένως η συνύπαρξη δεν θα ήταν αρμονική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages